Gellerup Stemmer

Gellerup Stemmer  hed en kampagne, som satte stemmeprocenten i vejret i Gellerup

Samvirket startede kampagnen for at få lokalområdet til at engagere sig i folketingsvalg med det mål at hæve stemmeprocenten i GLOBUS1, som ved forrige kommunalvalg i november 2009 kun var 42,9 procent.

logo for Gellerup Stemmer

”Gellerup Stemmer” var den fælles overskrift for alle de initiativer, som Samvirket var med til at sætte i værk. Kampagnen blev skudt i gang ved Grundlovsfesten med valgkonkurrencen ”Gæt stemmeprocenten i GLOBUS1”.

Her har alle mulighed for at give deres bud på stemmeprocenten i GLOBUS1 ved valget.

Samvirket var med kampagnen sammen med lokale samarbejdspartnere med til at sikre, at der blev snakket ”stemmeafgivning” og folketingsvalg i alle mulige offentlige sammenhænge i Gellerup i løbet efteråret.

En lille arbejdsgruppe under Samvirket planlagde forskellige aktiviteter, som var parat til at blive sat i værk, så snart der blev trykket på valgknappen.

Der blev blandt andet arrangeret et valgmøde i Foreningernes Hus..

Det overordnede budskab i kampagnen var  ”at det nytter at stemme”. Og slogans som ”Din stemme tæller”, ”Gellerups Stemmer skal høres” og ”Kryds for demokratiet” var med til at skabe opmærksomhed omkring kampagnen.

Statiske tal for det seneste valgresultat i afstemningsområdet GLOBUS1, som er noget større end bare Gellerupparken og Toveshøj. Stemmeberettigede i valgområde var 7295. Kun 3126 (42,2 procent) brugte deres stemme. Pr. 1. april 2011 var der i alt 2579 stemmeberettigede i Gellerupparken og Toveshøj.

 
Vil du vide mere om Gellerup Stemmer - eller vil du være aktiv i kampagnen, så kontakt Samvirkets Sekretariat - klik her