Større prisbevidsthed

Efter finanskrisens ankomst i 2008 er mange danskere blevet mere prisbevidste, når det kommer til deres forbrug. Førhen var forbruget meget højt og ville nærmest inden ende tage, hvor fladskærms-tv og samtalekøkkener var noget der måtte ejes i en hver husstand. Prisen var ikke så vigtig dengang, men efter finanskrisen er der i højere grad mange danskere, som efterspørger markedet billigste produkter.

Prisen spiller derfor i dag en større rolle end dengang, og danskerne smider ikke penge væk på unødvendigt forbrug ligeså meget som førhen, da de har fået større prisbevidsthed. Der bliver tænkt over hvad der købes, og hvis der skal købes noget lidt dyrere, så handler det om at finde det billigste på markedet.
 
Mange prissammenligningssider er derfor poppet op forskellige steder online, og det er noget som danskerne i stor grad benytter sig af – og smart er det! Mange tjekker nemlig op på prisen forskellige steder på nettet, inden de foretager sig større køb.

Køb der grundigt overvejes, er derfor blevet mere mønsteret for forbrugerne i Danmark, og ikke så mange impulskøb som førhen. Købsprocessen er dermed forlænget, da man nu vælger at undersøge markedet godt og grundigt, og det kan tage sin tid. Prissammenligningssider er derfor en stor fordel for mange, og især jer med større prisbevidshted, og det vil vi komme nærmere ind på her på Prisguiden.

Sammenligning og fornuft

Mange danskere bruger tiden på at anvende prissammenligningssider, når det kommer til forskellige køb. Man skal helst finde den billigste pris, så man opnår den størst mulige besparelse, og dermed kunne smile over det gode køb.
 
Det er ikke spild af tid, og det kan i den grad betale sig at sammenligne forskellige sider og deres produkt med hinanden.

Især på nettet er der rabatter at hente, i forhold til priserne i butikkerne. Mange tjekker derfor op på varen i butikken, og går hjem og sammenligner prisen med andre firmaer.
 
En rapport fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen viser, at der i gennemsnit er 10 % at spare.

Udover at kunne sammenligne forskellige firmaer med hinanden, så er skaber prissammenligningssider også et rigtig godt overblik over markedet.
 
Man kan derved finde ud af hvilke vilkår der er vigtige at overveje, når man vælger det pågældende produkt. Selv om det kan tage tid og sammenligne, så kan det betale sig i sidste ende. Det er derudover en gratis ydelse til forbrugerne.

Lave priser via tilbud

Står du og skal have lavet noget ombygning i boligen, eller andet ved dit hus som måske koster en del? Ved at indsamle forskellige tilbud, kan du sikre dig den laveste pris til det du skal have lavet, og det kan godt betale sig.
 
Du kan få mange forskellige tilbud samlet ind enten til ejendomsmægler, byggeri, lån etc. Og på den måde sikrer du dig, at du finder den rigtige til arbejdet, og også får det bedste tilbud.

Der findes mange hjemmesider hvor du kan indhente tilbud på enten opgaver eller services, og det kan virkelig betale sig. Du bruger dermed ikke en masse overflødige penge på noget, som du måske kunne have fået 20-40 % billigere andetsteds.

Mange steder er der helt uforpligtende og gratis tilbud at hente ind, og det er værd at kaste sig ud i. Hvis du f.eks. skal have lavet dit tag, så kan du få et gratis tagtjek, inden der kommer nogen ud og laver det. Efter tagtjekket vil der som regel også komme et overslag til dig og et godt tilbud, som er 100 % uforpligtende.