Fagbog om bodypaint. Indeholder både farve- og teknikgennemgang, step-by-step anvisninger fra nemme til kompliserede bodypaints, og har et kæmpe billedgalleri af færdige bodypaints.
BAGSIDETEKST:
Bodypaint fører læseren gennem kropsillusionens forunderlige verden i en stærk kombination af praktiske øvelser og et kæmpe galleri af færdige bodypaints – med over 200 fotografier.
Patrick Leis (f.1964 i Danmark) vandt guld i EM i bodypaint 1997 og arbejder med bodypaint på højt professionelt niveau. Han har bl.a. arbejdet for TV, med spillefilm og musikvideoer samt flere store internationalt kendte firmaer. Han underviser reglmessigt i bodypaint i Danmark og udlandet.
Opslag fra bogen
ANMELDELSER:
LEKTØRUDTALELSE: (KVIK) 97/50 DB/98/01 IBC
Leis, Patrick: Bodypaint. – Tellus. – 100sider. –70.02
Første bog på dansk om bodypainting, en kunst der mest forbindes med fjantede optrin på diskoteker, men som efter denne bog af Leis må betragtes som seriøs kunst. Leis’ interesse for kropsmaling blev sat igang af karnevallet i København, og de sidste fem år har han dyrket generen professionelt, hvilket tydeligt kan ses i de over 200 fotografier i bogen. En introduktion til materialet, de mest simple metoder, nogle lette øvelser, og så går det ellers løs med eksempler. Den ene utrolige model følger efter den anden, fra helfigurer til detaljer, fra det smukke til det frastødende, med den blottede rygsøjle som suveræn vinder. Mange selvfølgelig ud i det pikante, thi denne kunst ser ud til mest at blive påført yngre medlemmer af det kvindelige køn, men resultaterne er frapperende. Hvor meget bogen kan bruges ved selvstudium er nok et spørgsmål, dertil er det praktiske afsnit nok for magert, men som inspirationskilde er den en guldgrube. Det er blot at gribe penslen eller airbrush, finde et villigt offer og komme igang, og iføre vedkommende en bodystocking, eller forvandle hende til en stenkvinde eller øgle, kun fantasien sætter grænsen.
Karsten Just
JYLLANDSPOSTEN 18/8/97
BODYPAINTING PÅ RULLESKØJTER
Patrick Leis, forfatter og bodypainter, er netop færdig med manuskriptet til bogen Bodypaint, der udsendes i oktober på forlaget Tellus.
I bogen er der meget at hente for alle, der gerne vil lære kunsten at male med sminkefarve, eller blot se hvordan det kan gøres. Kunstneren blev nemmelig europamester i år (1997), ved den internationale bodypaintingkonkurrance i Bruxelles, i forbindelse med ”Fantasy, Thriller & Science fiktion- film Festival”
ØSTERBRO AVIS 19/11/97 (Uddrag)
ER DET NOGET MED EN KROPSTATTOVERING?
Bogmesse: Østerbroforlag er stærkt repræsenteret på Danmarks største bogmesse.
Er det en ide’ at blive et nyt (og bedre) menneske? Så har Østerbroforlaget Tellus svaret. På Danmarks største bogmesse i Forum kan man både få krops-tatoovering og ansigtsmaling som reklame for udgivelsen af bogen Bodypaint.
Ib Boye
B.T. 2/12/97 (Uddrag)
SKØNHEDEN OG UHYRET
En ny dragt? En ny kjole? Et nyt skelet?
Ja, men så handler det om en bøtte maling.
Det er i hvert fald, hvad man får indtrykket af, når man kikker Patrick Leis’ forrygende og spændende bog Bodypaint, igennem. Leis vandt guld i EM i bodypaint i 1997, og inden da havde han været involveret i film, TV, videoer og undervisning. I bogen er der gruelige sager som halve hoveder, abemennesker og noget der ligner en Stephen King medspiller samt et færdselsuheld. Men der er også lækre damer, delikate piger, skrappe fyre, zombies og kroppe der vil noget. Men det hele er en illusion. Uhyggen, grumheden, skønheden – det går hånd i hånd, og ikke på noget tidspunkt lægges der skjul på at dehandler om maling – bodypaint. Forsiden af bogen har en forside med tre kvinder med styr på sagerne – iført malet bussinestøj der vil noget. Anette Heick, Tvmedarbejder og sangerinde, er ”Pigen i midten” og hun er godt tilfreds med resultatet. I den anden ende af bogen er gyset, uhyggen, det skrækkelige. Lavet med maling og pensel og farver der er skrappe.
Lena Arboe-Rasmussen
JYLLANDSPOSTEN 14/12/97 (Uddrag)
JAMEN DE HAR JO IKKE NOGET TØJ PÅ
At kropsmaling er mere end et Dannebrog på kinderne i Parken eller en hvid fredsdue på Midtfynsfestivallen, demonstreres med stor tydelighed i den første lærebog om emnet på dansk. I Bodypaint forklare Patrick Leis, dansk Europamester i kropsmaling, hvordan man går frem i denne illusionskunst. For det hele går ud på at snyde beskurernes øje til at se tøj, hvor der intet tøj er. Og netop fraværet af tøj har gjort kropsmaling til et populært indslag ved erotiske messer og salgsudstillinger, men kunstformen kan uendeligt meget mere, hvad bogen giver fyldig dokumentation for. Mulighederne er uendelige. Og i bogens ca 200 farveillustrationer giver Patrick Leis anvisninger på hvordan man med en pensel og lidt tålmodighed kan iklæde nøgen kvindehud i t-shirts, badedragter, læderjakker, pelse, ridedragter og citydress. Andre afsnit handler om hvordan man til film- og teaterbrug kan male voldsomme læsioner og åbne operationssår.
Kønt er det bestemt ikke altid.
Men opsigtsvækkende, bestemt.
Sol
INFORMATION 16/12/97 (Uddrag)
PÅKLÆDT NØGENHED
Man skal have hænderne godt skruet sammen for at efterligne de avancerede eksempler på kropsudsmykning der vises i håndbogen Bodypaint af Patrick Leis.
Størstedelen af de trykte fotos udgør en dokumentation af en række kommercielle opgaver som forfatteren har udført gennem årene. Man kunne dog have ønsket en udgivelse der ikke dokomenterede allerede færdige arbejder, men motiver der var valgt ud og sat sammen til at udgøre en helhed. Hvor man fornemmede kunsterisk vilje bag bogen som et helt værk. Hvor også muligheden for at blive lidt klogere på et håndværk forelå. Hvor man fik lov til at kikke mesteren lidt mere over skulderen. Der hersker nemlig ingen tvivl om at forfatteren til bogen mestre sit håndværk.
Gritt Uldall-Jessen
ÅRHUS STIFTSTIDENDE (bagsiden) 5/1/98 (Uddrag)
JAMEN, DE HAR JO IKKE NOGET PÅ
Bodypainting: Imponerende bedrag.
Kunsten (Bodypaint) består kort sagt af at let- eller ikke påklædte modeller ved hjælp af teatersminke får påmalet tøj på den udækkede krop. Resultatet bliver et imponerende, optisk bedrag, hvor man skal kikke godt efter for at se nøgenheden. Den danske bodypainting-guro Patrick Leis, der i år vandt Europamesterskabet i bodypaint, har sendt en bog på markedet, hvor han viser eksempler på bodypaint og forklare om de teknikker han benytter. Forlaget Tellus skriver at bogen er den første som viser teknikken bag opbygningen af kropsmaling. Brugsanvisningerne vil dog næppe få nogen til at styrte ned til farvehandleren og derefter lægge lidt kulør på familiens hamster, dertil er anvisningerne for unuancerede og overfladiske. For folk der allerede har en viden om teatermakeup og tegning, vil bogen derimod sikkert kunne bruges som en håndbog, både som inspiration og vejledning. Kropsmalingerne virker imponerende ægte, når modellerne har fået anlagt haler, ride-, bade-, og målmandsdragter, blot for at nævne nogle af de potrætterede. Det er næsten – men også kun næsten – ikke til at se, at pigerne rent faktisk på de fleste billeder optræder i Evakostumer. Der findes en stribe flotte billeder i bogen, som har været brugt til store reklamekampanger af bl.a. et EDBfirma. Blandt modellerne, er Anette Heick, fremgår det af en liste bagest i bogen. At Patrick Leis er dygtig til sit fag er der ingen tvivl om. Man skal have næsen ganske langt ned til siderne for at få øje på pigernes nøgenhed. Om det er kunst eller kitch må være op til læseren selv, godt håndværk er det i hvert fald.
Martin Skovmand
POLITIKEN (Bagsiden) 10/1/98
HUN HAR INTET PÅ
At male den menneskelige krop er en udbredt skik kloden over, og den har også sit trendy ansigt: Bodypainting, kunsten at illudere tøj på de ellers (næsten) nøgen krop. En af mestrene i denne pikante kunstart er Patrick Leis, der er så skuffende dygtig at man nærmer sig det kedelige – man tror faktisk at modellerne er påklædte og så kan det jo næsten være det samme. I den nyudkomne bog Bodypaint, gennemgår Leis de grundlæggende begreber i diciplinen. Det kræver naturligvis håndelag af painteren, men det vigtigste er sansen for illusion. Her er det begreber som lys og skygge, sømme og glans der er afgørende for det færdige narreværk. Bogen er spækket med illustrationer og det er vel det vigtigste. Modellerne er kønne uden at være prangende, og det giver en facinerende blanding. Man kan jo altid haste forbi de paintede mande-modeller. Som den første af sin art ser instruktionsbogen ud til at være overordenlig instruktiv. Og underholdende i øvrigt.
Jacob Markers
ALT FOR DAMERNE 15/1/98
Her er en gåde: Hvordan kan man være nøgen uden at være nøgen?
Svaret er: Bodypaint.
Skulle man ønske flere oplysninger om de tekniske detaljer eller inspiration til mere eller mindre hårrejsende og ophidsende motiver, finden begge dele i bogen BODYPAINT af Patrick Leis.
M-MAGAZINE Februar 98 (Uddrag)
KROPSKUNST: MAL HENDE STØRRE
Synes du at din kærste har for små bryster? Så giv hende da en gang bodypaint i fødselsdagsgave.Med hjælp fra lidt maling,nogle tynde pensler og en kreativ hjerne, kan du male hendes barm bredere og fyldigere – og du slipper for at skulle bakse rundt med silikone, soyaolie og saltvandspumper, som jo er de traditionelle løsninger på den slags ”kosmetiske” problemer. Hvordan du laver brystforstørrelser – og andre intressandte motiver som skæl eller uniformer – kan du se i bogen Bodypaint af bodypainting-europamesteren Patrick Leis
Sebastian Zinglersen
FOLKEBLADET 5/8/98
LÆSEHESTEN:BODYPAINT
Bodypaint er in, det ersexet, det er frækt, men er det også kunst?
Når man læser og nyder Patrick Leis’ bog er man så afgjort ikke i tvivl om at det er kunst, for bodypaint på dets nuværende stadium er meget mere end blot en nøgen pige, der oversprøjtet med maling danser rundt i spotlyset. Der er tale om konstruktioner som ofte tager timevis at udføre, og som kræver lige så meget talent og øvelse som at male ethvert andet maleri. Bodypaint giver læseren et lille indblik i teknikkerne bag kunstarten. Efter først at have omtalt materialerne, er der en lang række eksempler hvor læseren kan følge processen fra nøgen pige til fuldt påklædt i maling. Man følger processen til at lave en krøllet t-shirt, en lynlås, en snørelukning, en bodystocking og meget, meget mere. Disse beskrivelser er af pladsmessige årsager ikke så detaljerede at enhver direkte kan anvende dem, men malere kan få ny inspiration, og vi andre bringes lidt længere ind i den fantastiske verden. Resten af bogen er et stort galleri over færdige kunstværker, hvor der er alt hvad hjertet kan begære; lige fra badedragter og almindelige bluser, til hele stenkvinder, lermænd og direkte afskyelige monstre. Bogen er gennemillustreret med meget flotte billeder, hvor fotograferne meget omhyggeligt har udvalgt lyssætning og baggrunde så de støtter motivet på flotteste vis. Er man således bare den mindste smule intresseret i bodypaint eller kan man ganske enkelt godt lide smuk kunst, så er Patrick Leis’ Bodypaint et absolut must. En flot bog om en smuk og anderledes kunstart.
Lars Lundsgaadvig