|
|
|
Pressemeddelelse på baggrund af Liberal Alliances valgforbund med De Radikale til KV13 i Vejle12-08-2013 17:15
Pressemeddelelse på baggrund af Liberal Alliances valgforbund med De Radikale til KV13 i Vejle
Spidskandidat fra Liberal Alliance, Peter G. Harboe udtaler "Det danske valgsystem betyder at dette valgforbund vil give Liberal Alliance størst mulighed og størst frihed til at komme frem med sine synspunkter og trække Venstre mod de liberale holdninger. Ved et valgforbund med Venstre, ville der ikke være de samme muligheder. Liberal Alliance støtter fortsat en Venstre -borgmester, der fører liberal politik. Liberal Alliance er det nødvendige borgerlige parti, der skal trække resten af de borgerlige partier i en mere liberal retning og har egne holdninger, der skal ind i politikken igennem samarbejde. Vejle Kommune er udfordret på vækst og arbejdspladser, og hvis den situation skal ændres, skal der være maksimal indflydelse fra Liberal Alliance." Vi er glade for muligheden for et valgforbund med De Radikale, fordi det vil sikre indflydelse af stemmerne på Liberal Alliance bedst muligt."
Valgforbund mellem Liberal Alliance og Radikale Venstre12-08-2013 17:11 
Liberal Alliance og Radikale Venstre indgår et valgforbund af teknisk karakter for at minimere stemmespild ved kommunalvalget.
Målet med valgforbundet er alene at sikre partierne det maksimale antal mandater ved valget.
Partierne står politisk frit og kan uafhængigt af hinanden forhandle med de øvrige partier i forbindelse med byrådets konstituering.
Valgforbundet ønsker at markere, at et bredt politisk samarbejde er vigtigere end blokpolitik.
Valgforbundet ønsker fokus på demokratisk udvikling af Vejles kommunestyre. Det er op til hvert enkelt parti i valgforbundet, at formulere en politik, der tilgodeser dette. Er Vejle blevet en tilbagegangskommune?23-07-2013 09:57 
Vejle Amts Folkeblad bragte 10. juli en artikel om en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv om kommunernes udvikling. Vejle Kommune får betegnelsen "tilbagegangskommune". Dette skyldes en række konkrete punkter forhold til andre kommuner i trekantsområdet. Først og fremmest er antallet af jobopslag i Vejle gået mest tilbage og så er antallet af voldssager steget mest i Vejle. I en tilbagegangskommune skal politikerne begynde at se tingene i nyt lys - det har man gjort i bl.a. Randers, Hjørring, Tønder og nu må vi til dette i Vejle.
For de indikatorer, der placerer Vejle som tilbagegangskommune peger lige ind i beslutninger truffet i byrådet i de sidste år. Når byrådet overfor erhvervslivet vedtager høj beskatning og kører en hård planpolitik flytter jobbene væk. Når byrådet tror at man kan styre skolerne fra rådhuset, opnår man ikke effekt af skolernes undervisning og så bliver flere drenge ikke klar til job, mere frustrerede og til sidst voldelige.
Det er ikke en umulig opgave at komme fri af betegnelsen "tilbagegangskommune" og i valgkampen i efteråret bliver det nødvendigt, at der fokuseres på de initiativer, der kan ændre udviklingen. Det vil sige initiativer, der kan hæve kvaliteten og sænke omkostningerne i kommunens kerneområder, initiativer der giver klare forhold for virksomhed Visioner 2050 fra Samuelsen og Vestager - Linierne de næste 37 år23-07-2013 08:27
Anders Samuelsen, præsenterede i juli sin sommervision 2050 i Berlingske og den peger på en række opgaver for det politiske de næste 37 år. Privatiseringer så der kommer bedre kvalitet og flere valg, mulighed for at skoler, børnehaver kan blive individuelle og specielle og så afbureaukratisering. (For os i kommunalpolitik skal man bemærke at disse opgaver skal startes i kommunalpolitkken - for det er her pengene og de mange embedsmænd er.
Unødvendigt at sige at Margrethe Vestager besvarer samme opgave ved at tale om, hvordan man kan udvide staten de næste 37 år. Bl.a. skal landmænd nu drive landbrug med lugerobotter og skatten skal benyttes til at ændre vores adfærd. Linierne går klart i dansk politik. Turismen kunne give 300 flere arbejdspladser i Vejle KommuneSkrevet af Peter G. Harboe 30-06-2013 19:56 Sommerferien nærmer sig, og snart begynder tyskere, svenskere og kinesere at indtage hovedstaden samt campingpladser og hoteller rundt omkring i det danske ferieland.
Desværre kommer der ikke helt så mange turister til Danmark som førhen. Danmark er et dyrt land - og det får turisterne til at vælge andre feriemål. Berlingske skrev den 27/6 på baggrund af en ny rapport om turisme fra Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi, at Danmark skuffer turisterne, fordi vi er for dyre, yder for dårlig service samt har for ringe mad og attraktioner.
Vi skal have turisterne lokket til Danmark, fordi de er med til at skabe vækst og generere nye arbejdspladser. Det kræver bedre rammevilkår for turismebranchen, men også kommuner, der i højere grad tænker i fælleskommunale samarbejder og offentlig-private samarbejder med erhvervslivet om at løfte udviklingen og markedsføringen af turismen.
Turisterhvervet kan levere et vigtigt bidrag til at løse vækstudfordringerne i Danmark. Beregninger fra Mandag Morgen, på baggrund af tal fra Danske Regioner, viser, at såfremt det lykkes for den danske turistindustri at følge de vækstfremskrivninger, der gælder for resten af Europa, vil det øge branchens årlige omsætning med ca. 21 mia. kr. til i alt 96 mia. kr. og skabe 27.000 ekstra arbejdspladser i 2020. Det vil & En time i Vejles hjemmepleje koster 200 kroner mere end i Billund27-06-2013 15:08 
Hvorfor skal der være 200 kroners forskel på timepriserne i hjemmeplejen mellem Vejle og Billund Kommuner ?
I sidste uge offentliggjorde Socialstyrelsen en database, hvor de har sammenlignet udgifter til hjemmepleje i kommunerne. I databasen tager de højde for forskelle i mellem kommunerne som for eksempel køretid for plejerne, antallet af indvandrere i kommune og aldersfordelingen i kommunerne. Timepriserne i de kommunale hjemmeplejer i kommunerne omkring Vejle
varierer fra 347 kroner pr time i Billund til 556 kroner pr time iVejle. Altså lidt over 200 kroners forskel i timepriserne bare indenfor vores område. Vejle Kommune
er ovenikøbet blandt de dyreste kommuner i hele Danmark
mens de sjællandske kommuner Furesø og Hørsholm kommuner ligger i samme gruppe som Billund Kommune
med det laveste timepriser. Formand i Kommunernes Landsforenings socialudvalg, Borgmester Anny Winther fra Venstre, er der ikke tvivl om at de dyre kommuner ikke har moderniseret og hun udtaler til Jyllands Posten at "tidlig og grundig rehabilitering sætter som regel de ældre i stand til at klare mere selv, og så behøver de ikke hjælp i samme omfang. Det kan naturligvis ses på udgifterne - "jeg fristes til at tro at de dyre kommuner ikke er kommet langt nok med rehabilitering". Så noget kunne tyder på at Vejle 
<
1
2
3
4
5
>
|
|
|
|
|