At leve i det fri

Det primitive og enkle liv i naturen

Nogle mennesker er til storbyer og komfort. Andre er tiltrukket af det primitive og enkle liv i naturen.
Når man sidder drivende våd i en kano og alligevel er glad, er det ikke noget der kan forklares. Det virker ikke fornuftigt. Mange friluftmennesker vil nok genkende fænomenet. Så er man til det frie liv i naturen.
 
 

Starten

Jeg vidste tidligt, at jeg var tiltrukket af oplevelser i det fri.
 
Jeg er opvokset i vadehavsområdet i Sønderjylland.
Det er et sted, hvor naturen skal tages alvorligt. Oversvømmelser er en del af livet her. Naturen er  meget nærværende. Mest påtrængende er naturligvis de kraftige storme og faren for stormfloder. Men enhver variation i vejret bemærkes. De enorme fugletræk sætter sit præg, sommerens høje himmel med fuglesang og ikke en lyd fra civilisationen osv.
Det mest fascinerende er den evige skiften mellem flod og ebbe. Det indebærer en vis fare at gå ud i vaden uden kendskab til tidevandet. Et trick er at sætte en pind i vandkanten og vente lidt. Er vandet steget forbi pinden, skal man tage sig i agt. Så er vandet på vej ind. Man kan risikere at blive omringet af vandet langt fra fastlandet..
 
 
 
Fiske sæsonen i "vores å" startede altid første søndag i maj. Min ven og jeg overnattede i telt uden for diget natten til søndag med bål og madlavning. Bålet blev fodtret med strandingstræ. Det blev vedlligeholdt hele natten og lavet større om morgenen til stor glæde for frysende fiskere.
Det var nok min start på rigtig friluftsliv.
 
 

Hjemmesidens indhold

Ændringer
 
Oprindelig var det meningen at hjemmesiden dels skulle give erfaringer videre fra mit liv i naturen, dels gøre at jeg selv huskede på det.
Den side er rimelig mangfoldig. Det gælder vandreture, motorcykelture, kanoture, primitiv madlavning mm.
 
 Det udviklede sig i en ny retning i forbindelse med en kræftsygdom. Så blev det overvejelser omkring livet og efterveer efter diagnosen. Det er min tanke, at det måske kan hjælpe andre i samme situation.