En helhjertet støtte til håbet for fremtiden.
 
Vindmøllerne suser i Danmark, alt er pudset og fint, genbrugsflaskerne og sparepærerne er fremme. Danmark gør sit for at skabe den mest optimale ramme for at byde velkommen til et topmøde af dimensioner. Dette topmøde vedkommer os alle og har dybe konsekvenser for hele Jordens befolkning i mange generationer frem.
 
Hvor er det godt at klimatopmødet er placeret i december måned, så hele landet kan være med til at bakke op om et sundt møde. Tak for det! Alle har mulighed for at vende afmagt og bekymring for fremtiden til en vedkommende og hjertelig opbakning af ukueligt håb. Lad os pakke mødet ind i et varmt tæppe af håb og sang.
 
Det er et faktum at en udvalgt samling mennesker ved dette topmøde laver aftaler som gælder for hele Jorden. Vi kan alle hjælpe og sende et mærkbart signal om håbet for fremtiden. Og vi kan vise hvor meget det betyder gennem sang, som vi dedikerer til et stærkt og vidtrækkende resultat. Det vil påvirke beslutningstagerne, ligesom det påvirker os selv.



Stilhed

I de gamle persiske og mellemøstlige mysterieskoler opfattede man ikke stilhed som fravær af lyd.  Aramæisk var det sprog man talte. Her betyder stilhed (shteqootha) "at være i balance", eller/og "at leve op til den, det var meningen man skulle være".

På nudansk kunne man sige, at et menneske der er stille, hviler i sig selv.
Når man ikke hviler i sig selv eller er i balance, larmer man. Sådan forstod man stilhed på Yeshua Nazareerens tid.

I Fillipsevangeliet, som er et af de mest betydningsfulde apokryfe evangelier, der var blandt Nag Hammadi-skrifterne, der blev fundet i øvre Ægypten i 1945, kan man fx læse om omfavnelsens mysterium i brudekammermystikken, at hvis ikke en omfavnelse er fuld af stilhed, er den ikke af lyset men af mørket.

Stilhed er en tilstand, hvis forudsætning er sammensmeltning med flow. At kunne være i stilhed er ligeledes at være i stand til at udtrykke sig empatisk på alle planer. Stilhed er en på hjertet baseret vished, der ved hvad der skal gøres i enhver situation. Stilhed er at befinde sig i centrum af den livets strøm, der griber ind, eller undlader at gribe ind, udfra en fuldstændig identifikation med øjeblikket.




Lanternevagt - Hold lyset i mørket med stilhed og sang!
 
For at understrege at vi bærer lyset gennem mørket til klimatopmødets start, vil der være lanternevagt på Stilhedens Sted i Forstbotanisk Have lige bag Marselisborg Slot i Århus. Vi håber folk får lignende ideer rundt om i landet og etablerer stilhedens steder, hvor de brænder lys op til klimatopmødets start 7. december. Vi ønsker med dette at støtte et modigt topmøderesultat og vise vores ansvar og omsorg for Jorden i en tid hvor menneskeheden er nødt til at træffe vidtrækkende beslutninger for hele Jordens fremtid. Det er en bevidsthedsændrende proces og vi står i alle sammen og vi véd at denne tid kræver mod til at stå alene i mørket, en fælles indsats, indre klarhed, varme og lys.
 
To lanterner, symboliserende porten til klimatopmødet, tændes ceremonielt under arrangementet søndag aften den 6. december og føres derefter ud til Stilhedens Sted, hvor de står tændte ved Stilhedens Sten til klokken 6 om morgenen den 7. december. Det sker med timevagter, hvor folk synger og er i stilheden. Du har muligheden for at kontakte os og tilmelde dig som lanternevagt, som skal være mindst én person, men gerne flere samtidigt. Man er lanternevagt én time og udfylder selv tiden med stilhed og sang, holder klimatopmødet i lyset og passer på Lanternerne.
 
 

SMS-kæde


Forslag til SMS tekst:

Mange deler sikkert bekymringen at klimatopmødet i København bliver lidt af en fuser. Denne SMS skal bidrage til at så mange som overhovedet muligt vender den stille frustration til håb og støtte for et stærkt resultat. Derfor igangsætter vi nu initiativet ”Dejlig er Jorden – Syng for Jordens fremtid”, som skal spredes til så mange enkeltpersoner, hjem, skoler, børnehaver, virksomheder, foreninger osv. som overhovedet muligt, ligesom det er en individuel opfordring til at vi hver især vender nedtryktheden til varm støtte for modige resultater. Det er enkelt: Dediker sangen i december måned til håbet for jordens fremtid. Klik ind på: www.dejligerjorden.dk og videresend denne kæde SMS til så mange som muligt. I håb om et frugtbart møde. Glædelig jul.
Jan Mejer Dtp & Webdesign  | janmejer@hotmail.com