Henning i Herning Folkeblad 2009

(Tekst og billede kopieret fra Herning Folkeblads Internetside)
 
Onsdag 13. maj 2009, 9.54 

Skak-formand trækker sig efter 30 år

Af Kim Kristensen, kik@herningfolkeblad.dk

75-årige Henning Pedersen fra Ikast Skakklub vil fremover koncentrere sig om brætspillet


Efter 30 år som Ikast Skakklubs formand, takker Henning Pedersen af. I alle årene har Henning Pedersen været en enorm drivkraft for klubben. Han har løbende holdt medlemmerne orienteret om det overordnede organisatoriske arbejde. Men også med hensyn til alt det praktiske arbejde, har han gået forrest.

Portner

Hver tirsdag til klubaftenerne har han været den første, der er mødt op for at låse døren op for alle de andre medlemmer. Samtidig har han været den sidste til at forlade lokalet for at låse af. Og det har ofte været Henning Pedersen , der har afset tid til at brygge kaffe til de kaffetørstende skakspillere. Det til trods for, at han selv har haft gang i en spændende dyst på skakbrættet.

Skrap spiller

Henning Pedersens spillestyrke har altid været højt, og han har hentet utallige klubmesterskaber hjem. Holdmæssigt har han også altid spillet et af de øverste og mest krævende brætter for klubben og har hentet mange vigtige point hjem. Henning Pedersen er tidligere blevet æresmedlem efter 25 år i Ikast Skakklub.

Gammel nok

Til spørgsmålet om, hvorfor han har valgt at stoppe, siger Henning Pedersen:- Det er på grund af alderen. Jeg synes, jeg er gammel nok til at holde. Det er noget, jeg har tænkt på længe. Jeg kunne godt tænke mig at kunne koncentrere mig lidt mere om skakspillet, siger han.

Som afløser for Henning Pedersen valgtes Flemming Storgaard. Storgård bor i Ikast, men har indtil nu spillet i Herning.
Webmaster: Jørgen Rasmussen  | Tlf.: 29257828 | Platanvej25@hotmail.com