Alle mod alle turneringer

I en alle mod alle turnering mødes alle deltagerne indbyrdes, ved 12 deltagere vil der altid være 11 runder, 8 deltagere giver 7 runder o.s.v.
Deltager antallet i en alle mod alle turnering skal være lige, hvis deltager antallet er ulige indsættes en såkaldt dummy deltager, dummy deltageren navngives altid Mr. X

Ved oprettelse af en alle mod alle turnering oprettes alle parringer ved starten af første runde, efter dette punkt er det ikke muligt at tilføje deltagere til turneringen.

Følgende beskrivelse af rundelægningen er kopieret fra skakhåndbogen afsnit 4.15


Regler for parring


Er der et ulige antal spillere, tilføjes en "ekstra spiller" som hjælp til at fastslå hvilken spiller der skal sidde over. Denne ekstra spiller får højeste lodtræknings-nummer.

1. runde

Spilleren med laveste lodtrækningsnummer møder spilleren med højeste lodtrækningsnummer, spilleren med næstlaveste lodtrækningsnummer møder spilleren med næsthøjeste lodtrækningsnummer og så videre.

Efterfølgende runder

Spilleren med nummer 1 møder spilleren med samme lodtrækningsnummer som rundens nummer. Øvrige spillere (bortset fra spilleren med højeste lodtræknings-nummer) møder spilleren med det næstfølgende lodtrækningsnummer, når en spil-ler har mødt spilleren med højeste ulige lodtrækningsnummer, så er næste runde mod nummer 1. I den runde hvor spilleren skulle "møde" sig selv, parres han med spilleren med højeste lodtrækningsnummer og i næste runde med spilleren med nummeret efter hans eget.

Farvefordeling

Spilleren med højeste lodtrækningsnummer er igen en undtagelse, han har sort mod spillere i den laveste lodtrækningshalvdel og hvid mod spillere i den øverste lod-trækningshalvdel. For øvrige gælder,

  • at spillere med lige nummer har hvid mod spillere med højere ulige nummer og spillere med lavere lige nummer.
  • at spillere med ulige nummer har hvid mod spillere med højere lige nummer og spillere med lavere ulige nummer.

 

Da den initielle placering i alle mod alle turneringer er ligegyldig,bortset fra farvefordelingen,  vil deltagernes have en tilfældig placering ved første rundes start.

Webmaster: Jørgen Rasmussen  | Tlf.: 29257828 | Platanvej25@hotmail.com