Nye indlæg

Concordia Forsikringscup 2016 – Thisted

03-10-2016
I den forgangne weekend var 13 HSC junior og seniorsvømmere til årets første stævne, nemlig Corcordia Forsikringscup i Thisted.

Stævnet var ment som en test af formen, mulighed for at afprøve nye tekniske færdigheder og ikke mindst løbsplanlægning.

Et stævne så tidligt på sæsonen i en periode med meget tung træning er målsætningerne ikke sat op efter personlige rekorder i de primære starter. Målsætningen for at stævne som dette er at præstere resultater tættere end tre procent fra personlig rekord. Det lykkedes i over 96% af starterne, mange steder blev det endda også til nogle meget flotte personlige rekorder. I alt 31 personlige rekorder, faktisk kom alle svømmere hjem med mindst en personlig rekord.

Omkring det samlede stævne udtaler cheftræner Nikolaj Skovmose: ”Hvis vi skal sammenligne med de øvrige deltagere til stævnet, som jo altid er sjovt så man kan se hvor meget vi rykker os som klub, så har vi i 65% af de individuelle starter placeret os samme sted eller bedre end seedet på tilmeldingerne. Altså knap 2/3 af vores starter har svømmerne slået deres direkte nærmeste konkurrenter, alt i alt en rigtig god sæsondebut!”

Stævnets mest stabile præstationer blev sat af to af de nye svømmere på A-holdet. Nemlig Mathias Rasmussen (årg. 2001) og Magnus Christensen (årg. 2001). De formåede at sætte personlige rekorder i 12 ud af 15 starter til sammen. Meget flot præstation af drengene der virkelig har fået stor udbytte af deres første to måneder som A-holdssvømmer.

Pengepræmier, klubrekorder og gavekort
Til stævnet blev der uddelt medaljer, gavekort og kolde kontanter, HSC fik en flot høst. De ældste grupper, altså junior og seniorer fik i stedet for medaljer enten gavekort til badetøj eller andet udstyr, eller kontanter for top tre placeringer.
Samlet blev det til:
1950kr hjem fordelt på fem svømmere
2225kr i gavekort fordelt på 7 svømmere

Lørdag aften blev der svømmet finaler på 50m løbene, her var vi godt repræsenteret med syv svømmere i otte finaler. Højdepunktet blev sat i den sidste finale, nemlig 50m fri for damer, her lykkedes det for Amalie Søby Mortensen at svømme 3/10 sekund under en mere end 25år gammel klubrekord, tiden 25.82 var samtidig personlig rekord for hende med 24/100 sekund og en flot debut under de 26 sekunder.

Udover de gode resultater til weekendens stævne, var det også her vi for første gang skulle ud og vise vores nyeste påfund, nemlig vores propelhatte som for A-holdet er en fast del af stævneudstyret den kommende sæson. En kombination af fællesskabfølelse og masser af godt humør blev i weekenden bragt til nye højder.

Landsholdsstævne
For de tre landssholdssvømmere Merete Toft Jensen, Amalie Søby Mortensen og Helena Rosendahl Bach er vi samtidig gået ind i en travl periode, næste weekend byder nemlig på Swedish Swim Games, en spændende weekend er dermed i vente. Sammen med de tre svømmere skal også cheftræner Nikolaj Skovmose deltage.

Holstebro Svømmeclub | CVR: 12 87 33 28 | Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro