Stævnereferat Køge Open 2013

19-11-2013

I denne weekend har to A-holds svømmere deltaget i Køge Open, som fungerer som en  slags B-DM for de svømmere som ikke har formået at kvalificere sig til DM. Det drejede sig om Katja Cliff og Maja Sandholm Pedersen, der var afsted sammen med træner Mads Hopff.  På førstedagen blev der kun svømmet et løb, nemlig 100 IM. Katja Cliff formåede at kvalificere sig til lørdagens finale i tiden 1.09.48 som var 26/100 dele af et sekund over hendes personlige rekord.

Lørdag havde vi i alt 5 starter. Første løb var 50m bryst hvor begge piger var ude og give den gas. Begge piger svømmede marginalt over deres personlige rekorder, men Katja formåede igen at kvalificere sig til finalen, så hun kunne få endnu en chance.

Næste løb var 200m bryst hvor Maja sikrede sig sin første personlige rekord til stævnet i tiden 2.50.54, som desuden også rakte til en flot 3. plads i hendes aldersgruppe.

Sidste løb for pigerne var 100m fri hvor Maja, igen, slog personlig rekord i tiden 1.04.70. Dette er personlig rekord med mere end et sekund, så et rigtig flot løb af Maja. Katja var formiddagens sidste HSC’er i suppen og med tiden 1.02.99 var hun et lille sekund over sin personlige rekord.

Lørdagens finaler stod på to løb for Katja. Første løb var 100m individuel medley hvor hun satte en meget flot personlig rekord i tiden 1.08.58 hvilket var personlig rekord med hele 71/100 dele. Ikke nok med at dette var en personlig rekord for Katja, rakte tiden også til en flot 1. plads.

Det andet løb for Katja var 50m bryst udskilning. Udskillelsesfinaler foregår således at den langsommeste i hvert heat udgår, så der til sidst kun er 2 tilbage der dyster om sejren. Katja nåede at svømme 3 gange, hvilket gav hende en 4. plads i løbet. Hun formåede alle 3 gange at svømme inden for 6/10 dele, og alle 3 gange indenfor et sekund af hendes personlige rekord, så meget flot stabilt niveau.

Søndag havde de to piger de samme to løb; 50m fri- og 100m bryst. Maja præsterede at slå personlige rekorder i begge løb. i 50m fri svømmede hun for første gang nogensinde under de magiske 30 sekunder (29.62), og i 100m bryst formåede hun for første gang at svømme under 1.20, nemlig i tiden 1.19.43 og kvalificerede sig således til aftenens finaleafsnit. I finalen svømmede hun en lille smule langsommere, men dog stadig under hendes gamle personlige rekord i 1.20.00 og sikrede sig en 4. plads.

Katja havde som sagt de samme løb, og svømmede en smule over personlig rekord i 50m fri i et løb hvor teknikken ikke spillede. Til gengæld satte hun i 100m bryst ny personlig rekord i tiden 1.17.39 og kvalificerede sig til finalen i 3. hurtigste tid. I finalen formåede hun endnu en gang at svømme hurtigere sikrede sig en flot 2. plads i tiden 1.16.82.

Alt i alt et flot stævne af de to piger, og langt hen ad vejen præsterede de, hvad de selv havde regnet med og håbet på. Maja formåede at slå flere personlige rekorder i hendes primære discipliner, og er inde i en god rytme efter hendes nylige skifte til Holstebro fra Struer. Katja præsterede også at slå personlige rekorder på trods af en meget langt skadesperiode, så stævnet var helt klart en succes for de to piger.

Kategori: HSC nyheder

Holstebro Svømmeclub | CVR: 12 87 33 28 | Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro