Holdet er nyt og har derfor ikke en "vi-plejer-at". Som instruktørgruppe har vi dog gjort os nogle tanker om, hvordan vi gerne vil undervise og hvordan vi gerne vil have holdet skal træne og fungere. Vi har skrevet dette afsnit for, at du som gymnast (eller forældre til en gymnast på holdet) kan se, hvad du kan forvente dig på præcis dette hold. Vi forventer omvendt også, at du har en indstilling til træning og gymnastik, der matcher vores.
Målet for os som instruktører er ikke, at alle skal nå præcis det samme niveau, men derimod at alle udvikler sig. Vi ønsker ikke at undervise gymnaster, der bare vil vedligeholde det de kan i forvejen. Holdet er nyt, og der skal være plads til de forskellige baggrunde og indgangvinkler hver især måtte have. Forhåbentligt vil alle dog have det til fælles, at man går til gymnastik fordi det er sjovt, og fordi man vil udvikle sig som gymnast.
Vi forventer, at du som gymnast engagerer dig på og omkring holdet, og vi håber, at vi med tiden kan få en stærk forældregruppe op at stå. De praktiske opgaver, der er omkring et gymnastikhold vil vi gerne dele ud på holdet, så alle har et medansvar for holdet. Vi forbereder os til træningerne, og vi vil også gerne give dig muligheden for det samme. Derfor vil der være en overordnet træningsplan her på hjemmesiden, så I kan se, hvad der skal ske til hver træning i overordnede træk.
Vi har syv emner vi primært vil beskæftige os med på holdet, og alle emner er lige vigtige. I perioder vil nogle emner være prioteret højere end andre, men alle syv emner er grundlæggende indenfor vores opfattelse af gymnastik. Emnerne er:
Fysisk træning:
Fysisk træning dækker over mange ting indenfor gymnastikken. For os handler det primært om smidighed, styrke, kondition og alsidig all-round træning.
Teknisk træning:
Teknik er alt fra fingerplacering i en håndstand til tilløb. Teknik kommer vi hovedsagligt til at træne ved deløvelser og springopstillinger. Teknikken skal trænes indtil den sidder på rygraden, og kan benyttes uden man tænker videre over det. Teknikken skal ende ud i sikre og flotte spring.
Rytmisk træning:
Fysisk og teknisk træning er naturligvis også en del af den rytmiske træning. Som udgangspunkt fastsætter vi de overordnede rammer, men vi kan godt lide at inddrage jeres kunnen og gerne bygge videre på jeres indslag. For os er det vigtigt at rytmen er spændende, showpræget/seværdig, udfordrende og alsidig. Vi vil træne rytmesekvenser, rytmemomenter og endeligt de serier vi skal bruge i løbet af en sæson. Vi skal ende ud i en konkurrence serie og mindst en opvisningsserie. På dette hold vil konkurrencedelen dog blive prioriteret højst.
Psykisk træning:
Idrætspsykologiens emner skal vi træne både direkte og indirekte. Det er måske nyt for dig at skulle træne psyken, men den bør trænes løbende, og ikke kun, når der er problemer. Vi skal blandt andet arbejde med målsætning, visualisering/fokusering, koncentration og spændingsniveauer. I træningsplanen vil idrætspsykoligiske emner stå som mentaltræning.
Team træning:
Vi skal være et hold og det vil vi fokusere på fra start af. Vi skal have en god tone på holdet, og vi vil arbejde med teambuilding og teamudvikling. Vi skal sammen skabe "det gode hold".
Sociale elementer:
Vi skal have det godt sammen og ikke mindst grine en masse. Vi skal have oplevelser sammen, som ikke kun er gymnastikpræget og vi skal ikke mindst have nogle gode oplevelser med at være afsted sammen - som hold.
Fællestræning/Hjemmetræning:
Fællestræning dækker over den træning vi har sammen og vil primært ligge torsdage og i weekender med planlagt træning. Hjemmetræning kan både være elementer alle bør øve/træne hjemme eller specifikke elementer enkeltpersoner bør træne. Vi vil ikke tvinge jer til at træne hjemme, men vi vil anbefale det. Hvis man gerne lidt rykke sig som gymnast og måske har et mål om at blive rigtig dygtig, så er man nødt til at træne hjemme. Det vil primært være fysisk, teknisk og psykisk træning I bør bruge tid på. Mest af alt dog fysisk træning.