Vejlø var centrum for min svigerfamilies liv i mange år og disse kort har derfor også en stor plads i mit hjerte. Flere må gerne følge disse i min samling.
Vejlø and environs Vejlø was the center of my husbands family for many years and these cards have therefore a great place in my heart. More are welcome to follow these in my collection.
Vejlø und Umgebung Vejlø war der Mittelpunkt der Familie meines Mannes seit vielen Jahren und diese Karten haben daher einen großen Platz in meinem Herzen. Weitere sind willkommen, um diese in meiner Sammlung zu folgen.
Vejlø gamle skole.
Her gik min mand i skole. Skolen ligger lige ved siden af kirken.
Gavnø.
Vejlø kirke var kirke for Gavnø gods som ejer jorden + diverse ejendomme fra godset og helt op til Vejlø by.
Holløse og omegn
Dette er egnen hvor jeg boede mine første 18 år. skulle du ligge inde med postkort herfa er jeg interesseret i evt at købe dem.
Holløse Mølle
Jeg boede ca. 1 km fra Holløse Mølle som barn så disse postkort har en særlig plads i mit hjerte.
Et par kilometer inden Møllen, der hvor den kunstige å stater ,ligger slusehuset. Som navnet siger ligger det ved de sluser som er med til at regulere vandstanden i "åerne". Mine forældre boede i slusehuset det år jeg blev født, 1954. Jeg er dog født et andet [...]sted nær ved. Læs mere...↑
Dette hus bebos af ejeren af jorden ved og omkring møllen. I min barndom var det proprietær Christan Vagn Hansen. Efter hans død flyttede hans datter Lone Snedgård + ægtefælle ind indtil hun efter skilsmissen valgte at flytte og lade sin eks. mand Preben Snedegå [...]rd blive boende. På de tilhørende gårde bl.a. den der ligge overfor møllen har der været en fin cherolet besætning. Hvem af parrets 2 døtre der skal overtage huset vides ikke i skrivende stund.
Ca 1975 fik jeg en lille samling danske kort. Disse fra Kolding er fra denne samling.
Saxildhus - Kolding - 1970
Konditori, hotel og restaurant
Historien om det berømte Saxildhus.
Saxildhus blev bygget i 1905 på herrefoged Saxild´s grund, bygningen var grænsen mellem by og land.
Konditor og bagermester Bertram Knudsen startede bageriudsalg og lidt senere kom en té-salon i bygningen. Bertram Knudsen [...]blev meget hurtigt kendt for sine bedrifter.
Han havde en speciel måde at pakke sine kager ind på, der imponerede de fleste. Ligeledes anskaffede han sig en glaskaret til udbringning af varer og en piccolo, der i knaldrød uniform og med pilleæske på hovedet sørgede for gæsternes bekvemmelighed.
Bertram Knudsen udvidede hurtigt med køb af naboejendommen, samt en filial i Helligkorsgade. Huset gennemgik flere større ombygninger og Bertram Knudsen købte ligeledes Hotel Royal-delen i 1942.
Bertram Knudsen døde i 1954, 73 år gammel og 14 dage efter sin kones død. Han efterlod sig mange minder i Kolding - b.la. mottoet ” Det er smørret, der gør´t”, flagstangen i byparken og springvandet på banegårdspladsen.
I dag ejes Saxildhus af Bygmester Per Glerup Nielsen, som overtog bygningen i 1976. Fra 1987 og frem til 1999 var bygningen bortforpagtet, hvorefter Per Glerup Nielsen igen overtog driften.
I år 2000 blev Saxildhus renoveret for 15 millioner kroner. Renoveringen involverede facaden, taget, fjerde sal og småting på de øvrige værelser.
I dag er vi stolte af Saxildhus Hotel, der fremstår smukt med sin hvide facade og grønne glasserede tag i bybilledet. Fjerde sal er omdannet til den rene luksus, med hotelværelser i en klasse for sig. Alt dette skal opleves.