Jeg har kort fra Danmark samlet en for en over de sidste 50 år. Få har jeg købt eller nappet på vej i diverse skraldespande andre har jeg fået i forskellige sammenhænge. En del har jeg arvet efter mine bedsteforældre, forældre og svigerforældre.
Derfor er det kun udvalgte kort der er til salg, idet mange især har en særlig betydning for mig.
Postcards from Denmark gathered one by one over the last 50 years. Few I have bought or taken on the road in various bins. Some I've gotten in different contexts. Some I inherited from my grandparents, parents and in-laws.
Postkarte aus Dänemark gesammelt eins nach dem anderen in den letzten 50 Jahren. Ich kaufte mir ein paar und nahm ein paar Stücke in verschiedenen Mülltonnen. Einige habe ich in verschiedenen Kontexten bekommen. Einige erbte ich von meinen Großeltern, Eltern und Schwiegereltern.
Aalholm slot 1976
Rolls Royce Silver Ghost
Ebeltoft - havnen
Hjeilen på Gudenåen
Højer sluser
Korsør.
Bornholm
Hammershus Bornholm.
Hammershus' beliggenhed var velvalgt: stedet havde en fin forsvarsmæssig placering og lå godt både i forhold til sejladsen på Østersøen og i forhold til Skåne, som øen var knyttet til.
Hammershus Bornholm.
Den gode beliggenhed blev en væsentlig årsag til slottets langvarige brug. Herredømmet over Hammershus skiftede mellem ærkebiskoppen i Lund, hansestaden Lübeck og den danske konge. Gennem næsten 500 år blev slottet brugt som fæstning, magasin, sæde for øens administration, statsfængsel m. [...]m. Slottets brug ændredes gennem tiderne afhængigt af, hvem der havde herredømmet over stedet. Der blev derfor ofte bygget om eller til på slottet, så det til stadighed kunne opfylde de skiftende krav.
Hammershus, Bornholm.
Hammershus historie kan inddeles i 3 perioder:
Ærkebispetiden, begyndelsen af 1200-tallet - 1525
Lybækkertiden, 1526 - 1575
Lensmandstiden, 1576 - begyndelsen af 1700-talle
Nyere forskning omkring vores store borgruin, Hammershus, har under de senere års restaureringer rykket alderen for borgen tilbage ca. 50 år til slutningen af 1100-tallet - starten af 1200-tallet, og dette sætter borgen i et nyt og interessant lys, nemlig som et sted, der havde forbindelse til korstogene - [...]og Hammershus ligger også strategisk godt for overvågning af det smalle stræde mellem Bornholm og Skåne (der jo også dengang var dansk). Læs mere...↑
Hammerhus - Bornholm
Hammershus Bornholm
Hammershus ligger på en høj klippeknude. Mod vest falder terrænet stejlt ned mod havet, og til de øvrige sider er klippeknuden omgivet af dale og vandfyldte sænkninger.
Hammershus blev bygget som en typisk middelalderfæstning med rækker af mure uden om forborgene, Slotsgå [...]rden og den centrale Mantelgård med det store tårn.
Bornholm
Rundkirker er karakteriske ved at kirkeskibet er rundt. Årsagen til valget af denne form skulle være at det skulle give en bedre beskyttelse i krig.
I Danmark har vi syv rundkirker fra middelalderen, de fire ligger på Bornholm. Fælles for dem er at de ligger med [...]samme afstand til havet. Rundkirkerne har som alle andre kirker koret med alteret liggende mod øst.
De har også alle haft en indgangsdør fra nord, kaldet kvindedøren. Den er muret til og man bruger nu kun indgangsdøren fra syd, som før kaldtes mandedøren.
De fire bornholmske rundkirker er.
Ny Kirke
Nylars Kirke
Sankt Ols Kirke
Østerlars Kirke Læs mere...↑
Bregninge kirke
Broager Kirke
Et tilfældigt sted i Danmark.
En Norsk Skovkat
Diskret forsendelse
En mor i et villakvarter gav sine tre sønner et ultimatum om deres støt voksende beholdning ad hvide mus: "jeg er ligeglad med hvad I gør med dem bare de kommer væk"
Drengene så slukørede ud men forsvandt med musene. Da de [...]kom tilbage spurgte hun, hvad de havde gjort med dem. "Vi lagde en i hver postkasse på hele vejen." Læs mere...↑
Charlsbergs berømte firspand kører over den s-formede bro på Frederiksbergs slot.
S-broen blev bygget i 1620 af Christian IV. Broen, som er S-formet som navnet antyder, forbinder Gate Tower i Christian IV's slotsanlæg med Staldgaden i den ældre kompleks af hans far Frederik II den første [...]Slotsholm. Arkitekten var Hans Steenwinckel, som med denne særlige og smukt svungne bro løste den vanskelige opgave at forbinde de to anlæg ved problemfrit at sammenlægge deres forskellige akser.
S-broen, som afløste en ældre og lige bro fra 1562, har funderet på kampesten og er udformet som en buebro med tre tøndehvælvinger. Det var oprindelig beklædt med sandsten ligesom balustraden, og brolægningen var sat i granit. Mod Gate Tower, kan broen har haft en vindebro.
I 1772 blev 150-årige S-bro til reparation, og CF Harsdorff, et medlem af Overbygningsdirektionen lykkedes at forhindre broen, der omdannes til en lige bro. I stedet blev det realiseret i granitkvadre med fire buer og den smukke smedejernsgitter, der var blevet tilføjet i 1686 under Frederik V, og som stadig er bevaret.
The bridge, which is S-shaped as its name suggests, links the Gate Tower in Christian IV's castle complex with Staldgaden in the older complex of his father Frederik II on the first castle islet.
The architect was Hans Steenwinckel, who with this special, beautifully sweeping bridge solved the difficult task of linking the two complexes by smoothly merging their different axes.
The S-bridge, which replaced an older, straight bridge from 1562, has fieldstone foundations and is designed as an arched bridge with three barrel arches.
It was originally covered with sandstone like the balustrade, and the bridge paving was granite.
Towards the Gate Tower, the bridge may have had a drawbridge.
In 1772, the 150-year-old S-bridge was in need of repair, and CF Harsdorff, a member of the "Overbygningsdirektionen", succeeded in preventing the bridge being converted into a straight bridge.
Instead, it was realised in granite ashlars with four arches and the beautiful wrought iron balustrade, which had been added in 1686 under Frederik V and which is still preserved. Læs mere...↑
Ubrydeligt princip
En ung society-skønhed opsøgte en berømt kunstner og tilbød ham 20 000 kroner, hvis han ville male hende nøgen. Han forklarede at det stred mod hans principper. en uge senere opsøgte hun ham igen og tilbød ham denne gang 40.000 kroner, men forgæ [...]ves. Da hun dukkede op tredje gang og tilbød 100.000kroner, bad han om betænkningstid. Dagen efter ringede han hende op g sagde, at han godt ville male hende nøgen.
"Men på en betingelse: Jeg beholder strømperne på, så jeg har et sted at sætte penslerne. Læs mere...↑
Et 40 år gammel kort med flere lag så der fremkommer dybde i billedet.
Nysø
haveside. Længst til højre Thorvaldsens Atalier, opført 1839 af Baronesse Christine Stampe (Istandsat 1917).
En Norsk Skovkat
M.s. Kongedybet.
Båden som bragte os til Bornholm i 1968 da vi var på lejrskole derovre.
Dansk Marsvin Klub ca. 1995
Nervesanatiriet i Duanalund
Nervesanatiriet i Duanalund
Nervesanatiriet i Duanalund
Dybbøl med bl a. Møllen.
Dybbøl Banke og Als var i 1864 slagmarken for krigshandlinger mellem den preussiske og den danske hær. Kampene krævede her så store tab af menneskeliv, at Dybbøl er blevet et nationalt symbol for eftertiden.
Egeskov
Rollotårnet i Fakse
Nordby Fanø
Fanø
Holmegård Glasværk i Fensmark
Skovkroen Fjenneslev
Kort til at oplyse sin nye adresse til slægt og venner.
Kort fra 1931
Holmegård
Førslevgård ved Fuglebjerg
Fuglebjer kro
Fuglebjerg
Steder i omegnen af Fuglebjerg.
Gedesby
Gråsten slot ca. 1970
Haderslev - Tingstedet
Frederiksborgslot Hillerød
Drive in garteneriet Ellegården ved Hillerød 1976
Himmelbjerget
Himmelbjerget
Kalvehave Kirke
Rytterstatuen af Frederik VII på Christiansborg slotsplads. 2002
Købenavn. Botanisk have.
Udsigt over Observatoriebakken mod discoskasteren. 1983
København
Den Lille Havfrue.
Den lille havfrue er en skulptur på Langelinie, der byder rejsende velkommen i Københavns Havn. Den skal illustrere H.C. Andersens eventyr af samme navn. Den lille havfrue var en gave til København, skænket af brygger Carl Jacobsen og udført af billedhuggeren [...]Edvard Eriksen. Som model til skulpturen brugte Edvard Eriksen sin kone, Eline Eriksen. Statuen blev opstillet permanent på Langelinie den 23. august 1913 og er en af Danmarks største turistattraktioner.
Original træsnit over 100 år gammelt.
Næstved - Sct. Peders Kirke og den gamle skole.
Kanalrundfart fra Næstvedhavn til Karrebæksminde med stop på Gavnø.
Næstved- Det gamle rådhus på Sct. Peders kirkeplads. 1953
Næstved - Grønnegade kaserne. 1954
Næstved Gymnasium
Næstved. Parti fra havnen.
Næstved havn
Herlufholm, Næstved
Næstved - Hjultorvet -
Kanalrundfart fra Næstved til karrabæksminde med stop på Gavnø
Næstved. Riddergade med Apostelhuset.
Kort fra ca. 1920
St. Elisabeth Hospital - Næstved
Susåen ved Herlufholm (Næstved)
Nykøbing Falster. Marielyst
otel Vianna
Lolles Gård - Nyord.
Nysø. opført 1671-73
Odense slot 1962
Orø Kro - 1979
Bog med 30 postkort som kan rives ud og bruges. "Magic eye" fra 1994
Genoptryk af reklame fra Tuborg bryggeri i København
Carlsberg bussen der tog besøgende rundt på bryggerierne.
The Carlsbergbus tat brought visiters around the breweries.
M/S Madonna ejes af Carlsberg Danmark A/S
Det virker på vores skole.
Læs om projektet "Det virker på vores skole" på www.dettevirker.dk - en ny hjemmeside om tosprogede elever i folkeskolen.
Siden er åbnet den 23. august 2007
Det virker på vores skole.
Læs om projektet "Det virker på vores skole" på www.dettevirker.dk - en ny hjemmeside om tosprogede elever i folkeskolen.
Siden er åbnet den 23. august 2007
Nicolajs pæretræ
Reproduceret efter maleri af Eva Floryan.
Kronprinsesse Ingrid med prinsesse Margrethe i 1942.
København - Christiansborg - 1940
Folkekirkens Nødhjælp/Spejderhjælpen
Namibia
Præstø 1998
Præstø
Hotel og Restaurant Frederiksminde
Reklamepostkort
Rødvig Havn 1983
Reersø Manx katte (haleløse katte)
Rømø Champingpladsen
Rømødæmningen
Rømø Kirke
Rudkøbing
Gåsetårnet med H.C.Ørsteds statue.
The square with the statue of H:C:Ørsted.
Der Marktplatz mit H:C:Ørsteds Statue
Gl. Skagen 1977
Skamlingsbanken
Sangen.
Sct. Marie Kirke. Sønderborg
Havneparti fra Sønderborg ca. 1970
St. Jyndevad
Ca. 1970
Tinglev
Ca. 1970
København
Restaurant Bregninge Mølle. Tåsinge
Tåsinge skipperhjem og Folkemindesamling v. Bregninge Kirke.
Hækkenfelthuset ved Tystrup Bavelse sø.
Sct Jacobi Kirke Varde
Vejle.
rådhuset
Hotel Australia
Udsigt over byen
Parti fra havnen
Møllen
1967
Sdr. sogns Kirke. Viborg.
Villa Galina 1977
Søen ved Villa Galina 1977
Vordingborg slotruin.
Vordingborg Slot blev påbegyndt under Valdemar den Store omkring 1160 og stod i centrum for dansk udenrigspolitik de næste godt 200 år til Valdemar Atterdags død i 1375. I den periode blev slottet udvidet fra et lille, befæstet anlæg til en mægtig borg med 9 [...]tårne og 12 halvtårne forbundet med næsten 800 meter fæstningsmur.