Gode råd fra en byggerådgiver før en byggeproces

Her på siden har tegnestuen givet gode råd før en byggeproces.

1. Byggegrunden.
Hvis der ikke allerede findes en geoteknisk rapport for grunden, er det altid en særdeles god idé at få udført en jordbundsundersøgelse af en geotekniker. Det er den bedste garanti mod sætningsskader, forurening på grunden, og omkostninger der derved løber løbsk.
Sælges grunden helt klargjort til byggeri m.h.t. byggemodningen, altså f.eks. tinglysningsafgift og tekniske installationer? -Hvis ikke, hvor meget koster denne post så oveni grundprisen?

2. Huset udformning og arkitektoniske stil.
Vælg udformningen og arkitektonisk stil med hjertet. Skal det være Patricia-stil, Funkis-art-deco en bungalow eller noget helt andet. Her kan det f.eks. være en god idé at tage på rundtur i andre nybyggerkvarterer for at søge inspiration, hvorefter I med fordel kan tage kontakt til Wichmann Lyngesen Arkitektur & Byggerådgivning ApS, som har flair for at få husets udtryk, rammer og former til at gå op i en højere enhed.

3. Indretning og rumfordeling.
Boligen bliver jeres hjemmebase, hvor jeres familie skal blive glade og tilpasse med at bo. Det er derfor også vigtigt at lytte til erfaringer fra andre, som har stået overfor det samme som jer, men naturligvis også jeres byggerådgiver.
Forsøg samtidig at se et godt stykke ud i fremtiden. -overvej hvordan jeres families liv ændrer sig. Børnene bliver f.eks. større og ændrer behov, -og på et tidspunkt flytter de hjemmefra. Tænk i hvert fald 10-15 år frem i jeres liv.
Desuden at huset bliver indrettet praktisk for andre købere i fremtiden, gør det langt nemmere at holde prisen på byggeriet hjemme som en god investering.

4. Få byggerådgivning
Få professionel byggerådgivning helt fra starten. Prisen udgør kun en meget lille procentdel af byggeudgifterne, og kan være penge givet utrolig godt ud. Byggerådgivningen kan hjælpe jer lige fra i handler grund, til I er flyttet ind i jeres nye hus og byggeprojektet er helt afsluttet. Byggerådgiveren hjælper jer med de kreative streger, giver jer et godt økonomisk overblik, har styr på love og regler -og kan være en uvurderlig hjælp når I skal skrive kontrakterne med byggefirmaerne.
Supplér også venners råd med denne uvildige eksterne rådgivning. Et familiemedlem som er udlært håndværker er altid en god ting, -men erfaringen rækker sjældent udover eget fag.

5. Udvælgelse af byggefirma
Få i hvert fald 2-3 tilbud hvis der er tale om underhåndsbud. Vælg det byggefirma, som giver jer den bedste mavefornemmelse, og som tilbyder at udføre byggearbejdet til en rimelig pris. Men sørg alligevel også for at lave en nødvendig research på om de har styr på håndværk og byggeproces, har gode referencer og ingen rod i økonomien.
Hvis byggefirmaet går fallit under byggeriet er I skidt stillede. Undersøg derfor altid byggefirmaets økonomi, antal år i branchen. Prøv f.eks. www.danskbyggeri.dk og www.cvr.dk. Kontroller desuden om byggefirmaet er medlem af byggegarantiordningen.
Få fast pris & tid på projektet. -Og afklar hvad sker der, hvis byggeriet bliver forsinket...

6. Hvis I vælger et typehus
Typehusfirmaer og andre totalentreprenører har deres egen byggeleder som også ofte udgør jeres byggerådgiver. Men hvad nu hvis der går noget galt, -bliver I holdt underrettet, eller bliver det fejet under gulvtæppet? Der vil altid være en interessekonflikt i at lade det samme firma stå for både jeres byggerådgivning og udførelsesfasen. Er I usikre på hvad der sker på byggepladsen, så er det altid en god idé at få en uvildig ekstern byggerådgiver til med jævne mellemrum at gå byggeriet grundigt igennem. -Det bl.a. også være her arkitektegnestuen Wichmann Lyngesen Arkitektur & Byggerådgivning ApS kommer ind i billedet.
Kontroller at I kan få den indretning og de materialer som I selv ønsker, -vel at mærke uden at prisen derved stiger urealistisk meget.
Tænk desuden godt på total-økonomien. Prisen for at få selve huset opført er sjældent den vigtigste faktor. Se i stedet på den samlede driftsøkonomi. Vedligeholdelsesudgifter og varmen er dyr, hvis huset er bygget af dårlige materialer og er dårligt bygget. -Pris og kvalitet følges som regel ad…

7. Forsikringer under et byggeri
Sørg altid for at der bliver tegnet en all-risk forsikring på projektet, så I er dækket ind for brand, storm og indbrud mm. under byggeriet. Evt. skal der også tegnes en entrepriseforsikring. Desuden skal en evt. hovedentreprenør eller totalentreprenør tegne den obligatoriske byggeskadeforsikring, hvis det drejer sig om en ny bolig.
 
 
 
 
 
 
 
Wichmann Lyngesen Arkitektur og Byggerådgivning ApS | CVR: 38507729 | Drejerensvej 20, 9230 Svenstrup J  | Tlf.: 5188 2607 | info@w-l.dk