01-10-2018
Så blev det tid til sidste afd. af DGI CUP, og slaget skulle stå i Sorø.

Havde kigget H40 resultater for den samlede cup igennem og vi lå tæt i top 3. Skulle vinde for at være sikker, og kunne også blive nr. 2 hvis den rigtige blev nr. 3 osv.??? En ting var sikkert, den skulle have fuld gas. Af den grund valgte jeg at springe klubmesterskabet over lørdag, så jeg havde friske ben til søndag.

Billede er taget af Kenneth Høyer

Sorø havde lavet et flot stykke arbejde med at gøre sporet klar, og det stod knivskarpt. Vejrguderne havde været med dem, så det var et tørt spor der stod klar til at modtage os alle sammen. Ruten var et godt mix at single track, og skovveje hvor der var gode muligheder for at overhale. Der var et par gode drop med A og B linje, så udfordringer til alle. Super rute.
At jeg så for en uge siden havde skiftet over til grove vinter dæk, var ikke helt optimalt, og ikke det hurtigste setup. Men manglede helt sikkert ikke greb på dagen.

Det skulle vise sig at være en god beslutning at side over lørdag, for der blev godt nok gravet dybt for at holde farten oppe i hele løbet.

Starten gik og jeg havde håbet på at kunne lave et hul fra start. Det lykkes ikke, men ved mål efter første omgang, lykkes det at lukke hullet op til Jacob i front. Men kort ude på 2. omgang måtte jeg slippe og lå nu alene på 2. pladsen. Med Jacob i front var en 2. plads nok. Men det ville blive en hård kamp at holde 3. manden bag mig den næste time. Have fået et hul på ca. 30 sek. Ned til ham, efter 2 omgang, men vidste at Niels fra Team Hareskov slutter hurtig og der skulle graves dybt hvis han ikke skulle komme op. Det lykkes at holde placeringen helt frem til 5. omgang. Har under vejs regnet lidt på tiden, og håber at målet er lukket når jeg kommer ind, for jeg har den rigtige placering og der er ikke så meget tilbage i tanken.

Desværre kommer jeg igennem mål med 20 sek. til luk. Så der var ikke andet at gøre end at bide tænderne sammen, og tage en tur mere. Selvom mine ben var af en helt anden mening. Så med en ekstra tanke på ikke at røre bremsen, uden det var stærkt nødvendigt, gik jeg afsted på sidste omgang og prøvede på at holde fart i cyklen, så jeg ikke skulle træde den op i fart for mange gange.
Lidt inde på sidste omgang, kørte ind i en stub og slog min knæ op i styret for fuld skrald. Det flyttede fokus fra mine lår som brændte og var næsten en fordel.
På mystisk vis, og en masse mælkesyre i hele kroppen, lykkes det at kører 5 sek. hurtigere på sidste omgang. Jeg kommer i mål, og føler virkelig jeg har vundet en 2. plads. Og det var med kun 10 sek. ned til 3.pladsen. Det var lige nok til en samlede sejer, og jeg fik min podieplads på toppen. Tak for kampen.

Podie billeder er taget af Klaus Nielsen

Fedt at komme hjem fra løb i slut SEP. Med en helt ren cykel. Og jeg fik prøvet mine vinterdæk af. 2.40” foran og 2.25” bag. En tung løsning, men det giver så meget kontrol sammen med min 27mm iloite fælg. Masser af fart i sving og jeg tror stadig jeg vinder på det i den sidste ende.

Længe siden jeg har været så smadret efter et løb. Og der er kommet en del blå mærker frem hist og her i løbet af søndagen. Gav alt hvad jeg havde, og er så glad for at det lykkes at tage den samlede sejer i H40. Tak for kampen drenge!

Stor tak til alle som har kørt med i denne cup, det har været 6 sjove løb i godt selvskab.
Og dejligt at der i alle klubber findes frivillige som ville bruge 1-2-3 dage på at lave sporet klar til løb.