Kunstner profil / Person profil

Person profil

Jeg er uddannet Billedformidler fra Seminarium for Håndværk & Design i 1998. Jeg har med stor glæde arbejdet efter at anvende mine kompetencer indenfor uddannelsen siden hen, men valgte at supplere denne med uddannelse til pædagog afsluttet i 2004. Med fod i begge brancher, har jeg arbejdet som faglærer på diverse institutioner, sidst som værkstedsansvarlig på Aalborg Produktionsskole, Kunsthåndværk. 

Jeg er sidenhen gået selvstændig som Kunsthåndværker.

 

Min stærke overbevisning er, at ubrugte ressourcer hos mange mennesker finder sit eget sprog gennem kreative processer i sin helhed.

 
I mit virke som Kunsthåndværker, har jeg efterstræbt en anderledes og mere fri tilgang, men med stor respekt for håndværket.

 

Jeg mener, at god kunst er frembragt med ydmyghed for proces såvel som produkt. Altså med faglig viden om teknik og æstetisk sans for udtryk såvel som form.

Jeg ønsker at udtrykke en fascination over de enorme muligheder materiale og teknik har i frembringelsen af et Kunsthåndværk. Jeg har ikke en bestemt niche hvori jeg vil placere mit arbejde. Men jeg elsker at eksperimentere og er altid åben overfor enhver ny læring samt udfordring arbejdet byder på.

 

Jeg inspireres af alt hvad mit liv indeholder. Der er ingen forbehold. For mig er arbejdet med kunst en selvransagelses proces, hvori jeg udvikler et dybere kendskab til mig selv. En livslang forståelse, som på den måde altid vil sikre videre materiale, at inspireres af.

 
Gennem arbejdet med kunstformidling er jeg meget bevidst om, at skal der opnås et stærkt samspil mellem proces og produkt, må der en klar formidling til. Derfor sætter jeg pris på i mit pædagogiske kunstneriske virke, at kunne levere en sikkerhed i det jeg tilbyder. En sikkerhed der består i viden om materialernes samspil samt forståelsen for kunsten form linie og streg. 
 
Jeg er optaget af hvordan kunst kan bredes ud til en større gruppe af mennesker. Det jeg har erfaret gennem min egen indsigt i kunstens verden har været, at jo bedre jeg er blevet teknisk, des klarere er min afkodning altså min forståelse af kunst også blevet. På den måde er jeg mere konstruktiv og ydmyg overfor vurderingen af kreativ håndværk. Denne forståelse ønsker jeg at videregive, så kunstens virkemidler bliver mere almengjort.
 
 
 
Ditte Odderskov | Kærvangs Alle 14, 9000 Aalborg  | Tlf.: 61125498