Digitale øvelser

Didaktisk overvejelser om ZAP: 
Improvisation er for mange børn, unge og endda voksne en god måde at interagere på, da det ikke kræver de store erfaring og man slipper for at lære udenad.  Det er hurtigt at komme i gang med og kan være med til at øge kreativiteten. Improvisation er også en god inklusions øvelse. Alle kan komme med indspark og der er ingen færdig recept. Zap kræver samtidig koncentration, 

Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 2 kl. og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til koncentration og giver et blik på fornemmelse for tid. Hvis tvseeren pludselig springer tilbage til en kanal, skal man huske hvor man kom til sidst.
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5 min.
Rum: kræver en stol til tvseeren og lidt råderum til spillerne. (Kan laves inde og ude.)
Deltager antal: 3

Didaktisk overvejelser om FRYS: 
Impro er en god måde for unge mennesker at lave teater, da det ikke nødvendigvis kræver stor erfaring eller at man skal huske sider lange manuskripter. Derimod kan man hurtig gå igang med improvisationen, som kan være med til at øge den unges kreativitet, forståelse for rum og tid, og hvor vigtig et bestemt udtryk kan være, samt hvor lidt der nogle gange skal til, for at sådan et udtryk helt kan ændre sig. 
Samtidig er Impro gode inklusion øvelser, idet at de fleste kan være med, især frys er god til dette, da den sikre at alle kommer op og kommer med sit indspark i stykket.
 
Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 4 kl. og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til at øge den unges kreativitet, forståelse for rum og tid, og hvor vigtig et bestemt udtryk kan være.
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5-8 min.
Rum: Kræver lidt råderum til spillerne. (Kan laves inde og ude.)
Deltager antal: min. 4.
Didaktisk overvejelse om DETEKTIV:
Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 2 kl. og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til øget fokus på samarbejde, hurtigtænkning i pressede situationer, skærpelse af præstationsevner (face the monster), Finde kreative løsninger i her&nu situationer, generel ud af boksen tænkning, samt selvindsigt.
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 10 min.
Rum: kræver 2 stole til detektiv og vidne, samt mulighed for at sende vidner udenfor døren. (Fungere bedst inde.)
Deltager antal: 5
Didaktiske overvejelser om PRESSEMØDE.
Deltagerne skiftes til at sidde i "Den varme stol" til et Pressemøde. Personen sidder der fordi han/hun er blevet anklaget for noget. Resten af gruppen skiftes til at stille spørgsmål når man lige har et. Den anklagede må ikke svare "Nej", og skal kunne forklare sig ud af alting. Man skiftes til at komme op og sidde i stolen, dem som har lyst. 
Målgruppe: SFO og opefter.
Deltager antal: Alle (min. 4)
Didaktisk overvejelser om TØMMERFLÅDE: 
Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 4 kl. og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen udfordre kreativiteten og sig Ja-evnen. 
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5-10 min.
Rum: kræver lidt råderum til spillerne. (Kan laves inde og ude.)
Deltager antal: Alle (Min. 5)
 
Didaktiske overvejelser om FØLELSERNES FELT.
Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 2 kl. (hvis de har lidt træning) og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til indblik i forskellige følelser, kræver nærvær, udfordre til at gribe nuet. Kontakt med sider af sig selv, som måske sjælden bruges.
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5 min. og opefter.
Rum: kræver et afgrænste område, som kan deles. (Kan laves inde og ude.)
Deltagerantal: min. 3

Didaktiske overvejelser om KONGESPILLET. 
Med kongespils øvelsen bliver deltagerene udfordret på det at sige ja og behage en anden. Øvelsen handler om at give og tage og om at sætte en andens behov først. Du er som deltager nød til at tænke hurtigt og springe ud i de udfordringer kongen giver. Øvelsen kan også illustrere hvordan man kan/bør behandle andre.

Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 2 kl. og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til give-/tageforholdet, koncentration og det at springe ud i unye udfordringer.
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5-15 min.
Rum: kræver en stol til kongen og lidt råderum til spillerne. (Kan laves inde og ude.)
Deltager antal: min. 4

Didaktisk overvejelser om FØR & EFTER.
Sig JA er en vigtig del af improvisation, det at sige ja kan også overføres til virkelighedes hverdag. Med øvelsen ”før, nu & efter” tvinges eller guides deltagerne til at gå med på den andens ideer. Ord som koncentration, nærvær, fokus, kreativitet er i spil her. Deltagerne udfordres ved springene i tid og rum. 

Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra 2 kl. og opefter.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til koncentration og giver et blik på fornemmelse for tid. Hvis gamemaster pludselig springer frem/tilbage i tid, skal man f.eks. huske hvor man var til sidst.
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5 min.
Rum: Lidt råderum til spillerne. (Kan laves inde og ude.)
Deltager antal: min. 2

Didaktiske overvejelser om HATTETEATER:
Hatteteater kan bruges som et virkemiddel til at introducere børnehavebørn i forskellige aldre for improteater ved at inkludere børnene i historien som den voksne fortæller ud fra egne tanker. Det kan også bruges til at illustrere hvordan man bør behandle andre, hvis det er dannelse man arbejder med ved at skabe en historie som fortæller om en form for dannelse f.eks. Rolleleg og samtidig være med til at skabe en god ramme for børnenes fantasi. Alle kan deltage og dermed blive inkluderet i fællesskabet, samtidig med at børnene får medbestemmelse ved selv at få lov til at vælge en hat og en figur. Hermed bliver børnehavebørnene også introduceret til forskelige roller i forhold til teateret.
 
Målgruppe: Øvelsen kan laves med fra børnehave og opefter med variation.
Hvad kan øvelsen: Øvelsen kan hjælpe til udvikling af fantasien. 
Tidsramme: Selv øvelsen tager ca. 5-10 min.
Rum: kræver lidt råderum til spillerne. (Kan laves inde og ude.)
Deltager antal: min 4 (med fortæller)
Didaktiske overvejelser om FAGTELEGE
Didaktiske overvejelser ifb. med fagtelege til vuggestue, er god til den målgruppe da det er en aktivitet, som man kan deltage i på flere niveauer. Barnet kan lave alle eller nogen af fagterne og derved deltage, selv om det måske ikke har sprog nok til at kunne synge ordene. det er også en aktivitet hvor man vil kunne følge en ev.t progration, ved at kunne observere en øget deltagelse ved det enkelte barn, (lære flere og flere fagter og måske begynder at synge med).
Rytmeøvelse 2
Rytmen klappes først på 1 slaget, så på 2 slaget, så 2 & 4 slaget og til sidst på 1 & 3 slaget.
Rytmeøvelse 1
En grundrytme går på 4/4 og her ser vi Kasper klapper på 1 & 3 og Diana klapper på 2 & 4. Øvelsen er god til at lære grundrytme men kan også bruges som motorikøvelse.
Målgruppe: Ældste børnehavebørn og opefter.
Bodypercussion
Beat øvelse. Denne øvelse kan brydes om i 4 små elementer.
1) Bryst - knips - klap - knips
2) 2 x bryst - knips - klap - knips
3) H. lår - v. lår - knips - klap - knips
4) 2 x bryst - knips - Shyzzzz
Målgruppe: SFO og opefter.