Bookmark and Share    

Skal du hæve efterlønnen eller lade den stå?

09-03-2012 11:53

Om tre uger er efterlønsmilliarderne klar til at rulle ud i hænderne på dem, der siger nej tak til efterløn. Men mange er i tvivl, om de skal blive i efterlønsordningen, eller om de skal hæve pengene.

Travlt i A-kasserne

Landets A-kasser mærker tydeligt efterlønstvivlen. Her får de dagligt tusindvis af opkald om netop efterlønnen.

Mette Gøtterup, sagsbehandler i Danske Sundhedsorganisationers A-kasse, fortæller:

De ringer og spørger til, hvor meget de har stående, hvor meget de har indbetalt i bidrag og så spørger de til, om vi tror på, at ordningen eksisterer til den tid, hvor de eventuelt får brug for den.

Mange er i tvivl

Omkring en million mennesker kan det kommende halve år vælge at få efterlønspengene udbetalt. Hele 37 procent er i stadig i tvivl, om de skal lade pengene stå eller hæve dem.

43 procent har besluttet at blive i efterlønsordningen og altså lade pengene stå. Kun 20 procent har allerede nu besluttet sig for at få efterlønspengene udbetalt.

Tommelfingerregler

Er man i tvivl, så er der er par vigtige tommelfingerregler:

Først og fremmest skal man gøre op med sig selv, om man tror man vil gå på efterløn engang……

Regner man med at arbejde helt frem til pensionsalderen, så kan der alligevel være penge at hente ved at blive i efterlønsordningen. For er man i ordningen og arbejder så længe, så vanker der en skattefri præmie på 147.000 kroner. Og for nogle kan det altså betale sig at blive i ordningen alene for den præmies skyld.

Det er i alle tilfælde økonomisk meget bedre at blive, hvis man er fra sidst i fyrrerne og op. Det er faktisk op til 70.000 kr. bedre. Hvis man er under 40 år og betaler topskat, så vil det for langt de fleste være en økonomisk bedre forretning at hæve pengene og placere dem på anden vis.

Man opfordrer dog til, at man under alle omstændigheder laver sit eget efterlønsregnestykke.

Man kan godt sige en tommelfingerregel, men der er undtagelser i alle grupper, og derfor er folk nødt til at gå ind og vurdere selv, hvad man synes er mest fornuftigt Citat: Verner Sand Kirk direktør i AK-Samvirke.







Kategori: Privatøkonomi

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Hilsner TBEA-teamet