Rolf Andersen hundetræning

Om min træningDer er mange måder at have hund på…
Nogle er unægtelig mere hensigtsmæssige end andre… Der er ligeledes mange bud på hvordan man skal træne og håndtere sin hund. Man kunne vel godt sige at fremgangsmåderne er lige gode, hvis bare resultatet er det samme. Et par indledende regler: En hund er ikke et menneske. Den er ikke taknemmelig. Den har ikke dårlig samvittighed og beder ikke om undskyld. Ja, den ved godt, når du er syg, men den har ikke ondt af dig, den er utryg, fordi et individ i flokken udviser svaghed. Og drop så de 15 meter lange folde ud-liner! Din hund skal være i nærheden af dig, fordi det er dig, der er sjov. Hvis du går tur med din hund i snor, kommer I jo derhen alligevel. Lad være med at rose din hund ved hjælp af godbidder. Giv et uventet tyggeben ind i mellem, det er godt for tænderne, men din hund skal løse opgaver, fordi den har lyst til at føje dig. For det er dig, der er føreren.

Mit ærinde er at give råd om og at anskueliggøre, hvordan man opdrager en hund. Vel at mærke sådan, at det bliver en lydig og afbalanceret hund, der kender sin plads i flokken. Og flokken er familien, jeres familie. Det er ikke en videnskab at få en lydig hund, det er først og fremmest et spørgsmål om at tænke sig om og bruge sin sunde fornuft. Du må selvfølgelig have nogle redskaber at arbejde med, og det er dem, du får hos mig.

Alle hunde kan komme til at lystre og være glade og velafbalancerede. Det gælder uanset om det er en hvalp du har helt fra begyndelsen af dens liv, eller om det er en hund, hvor noget er gået galt, og hvor de dårlige vaner fylder så meget, at dagligdagen bliver svær. Tænk på, at du skal have hunden i 10 år eller mere. Derfor er det oplagt at bruge tid på træning og opdragelse, der gavner både to- og firbenede familiemedlemmer.

Gå til sagen med glæde. Med andre ord: Du skal ville det, have lyst til det og være klar over, at det ikke kommer af sig selv. Du skal ikke være utryg ved opgaven. Alle laver fejl, selv de bedste trænere, og der er ikke noget, der ikke kan rettes op igen, hvis du lærer af dine fejl, og gør det bedre. Så bliver både hunden og du dygtigere. Man har den hund, man fortjener…

Held og lykke, god fornøjelse, og har du brug for hjælp, skal du være hjertelig velkommen.

Hvem er jeg?
Jeg har medvirket i hundeprogrammer på TV2  og Danmarks Radio og har haft rigtig mange elever gennem årene, og er derfor en ganske erfaren hundetræner, med adskillige hunde bag mig. Jeg har trænet og haft jagttrænede hunde topplacerede i tests og prøver, og apporterer professionelt ved jagter på godser i Danmark. For tiden på Vallø Slot på midtsjælland. 
Jeg er oprindeligt uddannet ved Den Kgl. Danske Livgarde, og har siden hen ernæret mig dels som kunstmaler dels som ekspert i hundetræning og hundeforståelse.

Rolf Andersen  | Tlf.: 28 41 04 17 | rolf-andersen@mail.dk