Rolf Andersen hundetræning
TRÆNERENS KLUMME
- Tidligere klummer finder du i menuen til venstre - 

                                      Den store jagtdebut

Dette års jagtsæsonen nærmer sig så småt, jeg glæder mig selv til, at jeg i år skal have min unge Anton med på hans jagtdebut, og der er jo rigtig mange, unge hunde overalt, der skal med på rigtig jagt for første gang. Eller skal nu det? Denne klumme vil give jer nogle råd til, hvordan det håndteres, så det bliver en god oplevelse, både for to- og firbenede.
Det allervigtigste er ikke at begynde at introducere hunden for rigtig jagt, før den er helt klar. Jeg hører tit "Tag den bare med i snor, så kan den lugte lidt til det". Det vil jeg på det kraftigste fraråde, for det vil bare sætte en for ung hund op, og det kan være meget svært at få den ned i gear igen, så den er i ro, når den er på jagt. Giv jer god tid. Vent til jeres hunde er modne nok. Sidder basisdisciplinerne helt sikkert fast? Ved fod uden line? Ro på post? Aflevering og hjemkald?
Alt efter modenhed og træning plejer jeg at tage en ung hund med i 18-20mdrs. alderen. Jeg har ikke så travlt, for mine hunde har rigtig mange år foran dem i tjeneste. Nogle måneder fra eller til betyder faktisk kun noget for min egen utålmodighed. Så selvom man har glædet sig til at have den unge hund med, er det bedre at lade den blive hjemme, til den er helt klar.
Det er en stor fordel, hvis de første gange på jagt er på mindre jagter med få skud, og nogle erfarne hunde til at klare opgaverne. Så får man ro til at koncentrere sig om sin unge hund. Den er jo ikke med for alvor endnu, men som et led i dens træning så det skal helst gå godt. Lad Balder apportere så lidt som muligt. Vi ved godt, at den kan apportere, så nu handler det om, om den kan lade være. Saml selv op eller lad en anden sende sin hund. Hvis den helt rigtige situation så viser sig, med en ret let fugl og hvor der er ro og ingen skud, kan Balder sendes. Men husk at det er lige så god træning, hvis den slet ikke får nogen apporteringer denne dag. Vær helt sikker på ikke at komme i den situation at sende den unge hund på en fugl, og at en anden hund knaldapporterer, og tager fuglen. Det er nemlig ikke godt for den unge hunds selvtillid. En erfaren hund kan godt tåle det, selvom det er ualmindeligt irriterende, men den unge skal nødigt udsættes for det.
Hvis man kun har mulighed for at tage hunden med på større jagter, er det en god ide ikke at skyde selv, men kun føre hund. Der skal være fuld koncentration på hunden. Vælg at stå hvor der kommer få fugle, og gerne langt bagud væk fra skytterne. Sæt så Balder i bilen til frokost, tag bøssen med i stedet, og lad Bulder blive i bilen resten af jagten. Kun at være med en formiddag, er rigeligt i begyndelsen. Hunden er fuld af indtryk, og kan ikke rumme mere. Den vil formentlig sove som en sten, og så kan du jo skyde i fred uden at skulle tænke på hundetræning.

God fornøjelse med din nye jagt kammerat!

Bøger af Rolf Andersen

BØGER

Jeg forhandler ikke bøger selv, men de fås alle på nettet og i boghandlere. 

  

 
 
Få den hund du fortjener”…hæver genren ganske betragteligt med sin lille, men yderst velskrevne bog…”
Berlingske Tidende

”… en fin og overskuelig håndbog…ingen undskyldning for ikke at komme i gang”
Ugebladet Søndag

”kort og præcist...absolut anbefalelsesværdig…nem og handy…”
Retrieveren

Få den hund du fortjener: vejl. kr. 199,- boghandlere og div. jagtforretninger i hele landet. Eller Plusbog på https://www.plusbog.dk/rolf-andersen-forfatter-5881/
Forlaget PeoplesPress www.peoplespress.dk
 
Om jagthundetræning, men også til ejere af jagthunde til familiebrug:
Få den jagtkammerat du fortjenerPRESSEN SKREV:
"..kort og letlæst bog.. vil kunne læses med stort udbytte af alle, der har en jagthund.. burde være tvungen læsning for alle jagthundeejere..."
Magasinet JÆGER

"... skrevet uden løftede pegefingre og med masser af humor og kærlighed til de hunde, han træner... fin og let at gå til og med en masse enkle og gode trin for trin-anvisninger."
Ugebladet SØNDAG

"... kan bruges af alle, der gerne vil have et sjovere og mere harmonisk liv med deres hund... kort og letlæst... man behøver ikke at gå på jagt for at få gavn af Rolf Andersens bog."
Det Grønne Område

Få den jagtkammerat du fortjener: Vejl. udsalgspris kr. 199,- Boghandlere og div. jagtforretninger i hele landet. Plusbog https://www.plusbog.dk/rolf-andersen-forfatter-5881/ Forlaget Indblik
Læs første kapitel her...
 
Genopretning af almindelige fejl i jagthundetræningen:
Fik du den jagtkammerat du fortjente?Blev din jagthund ikke helt, som du havde håbet? Fortvivl ikke. Her får du masser af gode råd og vejledning til, hvordan du kan genoprette din hund, så du får alle tiders gode jagthund.
I samme lette sprog som i de forrige bøger bliver du guidet gennem de genopretningsøvelser, der er nødvendige, så du kan tage din hund med på jagt igen, uden den ødelægger det hele. Til stor glæde og tilfredsstillelse for både din hund og dig. Vejl. pris kr. 199,- boghandlere og div. jagtforretninger i hele landet. Plusbog https://www.plusbog.dk/rolf-andersen-forfatter-5881/ Forlaget Indblik
Læs første kapitel her... 
 
 
"Praktisk og lækker hvalpebog"
 
"..den skønneste bog"
 
" Bogen er indbydende lækker, lille og overskuelig og med masser af skønne billeder af hvalpe og deres ejere."
 
".. en velskrevet bog, der giver kyndig vejledning .."
Magasinet VI MED HUND
 
Vejl. udsalgspris kr. 249,- boghandlere over hele landet. Plusbog https://www.plusbog.dk/rolf-andersen-forfatter-5881/ Forlaget Indblik.
Læs første kapitel her...
 
En god dag at gø
 
Her får du mine jagtanekdoter og masser af praktiske træningsråd. 
Vejl. uds. pris kr. 249,- fås hos boghandlere over hele landet.
Plusbog https://www.plusbog.dk/rolf-andersen-forfatter-5881/
Forlaget Egolibris (tidl. Indblik)
Læseprøve her: En god dag at gø
 
Hundedage
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyeste skud på stammen: En særdeles nyttig bog om hundetræning, fra hvalp til voksen. - Som altid hos mig: Uden godbidder, men venlig og målrettet træning.
Læseprøve her: Hundedage
Rolf Andersen  | Tlf.: 28 41 04 17 | rolf-andersen@mail.dk