Folkeskoler og specialskoler:
Meget har gennem de seneste år ændret sig i den danske folkeskole. At være ansat i folkeskolen betyder i dag, at man kan blive udsat for lidt af hvert. Undersøgelser viser, at trusler og fysisk vold desværre er et stigende problem blandt lærer og pædagoger.
Vi har undervist på mange skoler, og fælles for dem alle er at kulturen, adfærden og samarbejdet med forældrene mange steder har ændret sig, og udfordringerne er steget i takt med skolereformens opstart og implmentering.Tilbagemeldingerne er klare, det giver rigtig god mening at få et kompetenceløft og at blive undervist i konflikthåndtering. Både generel konflikthåndteringsteori, men også brugbare teknikker til skånsom guidning og fastholdelse, deeskalering, samarbejde, lovgivning og opsamling/efterværn.
Vi har også udviklet et særligt koncept til ansatte i landets specialskoler. Mange børn og unge med særlige behov/diagnoser, som feks ADHD, Autisme, hjerneskader mm, opleves ofte i affektsituationer med eksplosiv adfærd til følge. Undervisningen vil have fokus på at blive mere bevidst om af forebygge og håndtere disse vanskelige situationer. Egne erfaringer, institutionens retningslinier, politikker og værdier inddrages naturligvis i undervisningen.
Vi arbejder med skånsom fysisk magtanvendelse, anerkendende pædagogisk tilgang, low arousal, kommunikation mm. samt inddragelse at læren fra
APGén, som er en unik metode til forebyggelse af voldsomme konflikter i dagligdagen.
Målgruppe: ledelse, lærere, pædagoger, socialpædagoger, og andre der arbejder med børn/unge, på privatskoler, folkeskoler og specialskoler.
Overbygning:
Ved den/de særligt udfordrende børn/unge kan der tilbydes udarbejdelse af APG (Aggressions Profil & Guideline), som er en internationalt anerkendt metode til forebyggelse og håndtering af dem der kræver noget ekstra.
Undervisningen foregår på arbejdspladsen i mindre grupper (4-6 personer), og alt efter udfordringerne, så anbefales der et procesorienteret forløb, der varer fra 3-9 timer fordelt over en nærmere aftalt periode. Gruppen får delt viden, får anvist konkrete strategier, og der udarbejdes planer for hvorledes episoderne fremadrettet kan forebygges og håndteres anderledes. Der vil ske løbende supervison under hele forløbet. Der udarbejdes skriftlig profil, og der kan tilknyttes mestringskema, der inddrager barnet/den unge.
Såfremt der er intertesse for ovenstående kan der evt. anvises reference, der kan kontaktes.