Jagt

Spidshjort nedlagt 3 September
 
11 December

Dådyr ¨på Langeland :=)

Jeg var lige en smut på "Langeland". For at fiske, og for kigge på Rådyr og Dådyr. Jeg så vel 50 Dådyr og 10 Rådyr. Rigtig fed Ø, med passer af dyr og mange fisk.

7 December

Dåhjort Fra eg

Jagt på Egeby efterskole

Rådyr med på fisketur

29 oktober

Nyt gevær

22 september

Første Andejagt

Så fik jeg endeligt mit gevær, og stræks ud at købe nogle protroner. Jeg var nemlig blevet inviteret på andejagt af nogle venner. Vi var 9 med på jagten. Jeg skød selv 9 ænder. Og i alt blev det til 74 ænder. Rigtig god debut.. kanon god aften.

 http://www.birkemosen.dk

19 maj

bukkejagte

 Tirsdag den 19 maj

 

Jeg vågnede op på efterskolen. Klokken var 04.15 så skulle, jeg ellers bare i jagt tøjet. Jeg skulle på jagt med min jagtlærer, og Alexander.  Kasper kom klokken 04.40 og hentede os. Vi kom ud til Kaspers jagt, som ligger 2 km fra efterskolen. Vi gik op langs nogle små træer. Vi gik nok 200 meter, og så besluttede vi at sætte os ned. Denne morgen var den masse af dyr. Vi så fasaner og harer som løb rundt ude i marken. Og efter 30 minutter kom bukken, ud fra rabsen. Den var kun lige ude og kikke, og så gik den ind igen. Vi gik ca. 50 meter længere op af marken. Og satte skydestokken op. Jeg vil tro at vi ventede 20 minutter så kom der 2 bukke ud fra rabsen. Kasper kikkede efter dyende. De var på vej hen i mod vejen. Bukken som vi så 45 minutter før, løb efter en anden buk, og javede den væk, og så løb den hen til os. Bukken gik ca. 60 meter fra os nu, og stod rigtig godt, til skud. Kasper besluttede at skyde bukken. Kasper trykkede på aftrækkeren. Og bukken løb ind i rabsen, og lagde sig der inde. Ca. 15 meter fra hvor den var blevet skudt. En fin gaffelbuk. Vi var alle 3 meget glade, og enige om at det havde været den bedste morgen på efterskolen.

 

19 maj aften jagt

 

 17 maj

16 maj

Så fik jeg jagt tegn

 

Så fik jeg jagt tegn, men også kun lige. Vi kom til ringe kl. 13.00 og først skulle vi til den skriftlige prøve, der bestod jeg. Med 3 fejl. Så var der sku klaret. Men så skulle vi til den praktiske prøve. I den praktiske prøve skal man vise god våben håndtering ,og så skal man  svare på 6 dyr om der er skyd af stand til dem. Ja eller nej. Og til sidst skal man skyde efter 4 lerduer. Dem skal man ikke ramme.  Ved afstands bedømmelsen skal man have 5 rigtige ud af de 6.
 

I den første prøve gik det rigtig godt. Lige ind til jeg skulle give den til manden som tjekkede os.  bøssen. Der glemte jeg lige at åbne bøssen. Så det var mega uheldig. Men sådan er det når man ikke koncentrere helt 100 % 

Men man kan heldigvis gå til den praktiske prøve 2 gange på samme dag. Og det gjorde og anden gang gik jeg prøven fejl fri. Så nu mangler jeg bare lige at blive 16 så har jeg også JAGT  TEGN.

 

Information til jagt prøven

http://www.skovognatur.dk/Jagt/Jagttegn/Proever/jagtproeve/

mvh

peter schyt J


  Peter schytt Thorĝe | Sdr.boulevard 241, 7200 grindsted - Danmark | Tlf.: 21807782