Historie

 
Tidlig i dette millenium ble det dannet et band ved navn "Cows On The Racetrack".
Det besto av Sondre (tangenter og gitar), Tomma (Trommer og vokal) og PØ (Bass).
Det startet bare som prosjekt i en garasje på Sofiemyr.
Da folk fikk nyss om dette bandet ville folk høre de spille, og spillejobbene rullet inn. Medlemmene skjønte fort at noe måtte gjøres om de skulle spille for folk. Så de kontaktet en felles bekjent (Andreas) Og spurte om han ville spille trommer med dem. Dette gjorde at Tomma kunne fokusere på vokalen og at rytmen ble litt mer stabil enn tidligere.
På gitar fikk de med Torgeir som hadde spilt i et venneband, men som nå var oppløst.
 
Etter sine 15 minutter med berømmelse bestemte PØ at han skulle gå nye veier. Dette var et sjokk for resten av bandet og ting ble satt på hold.
 
Da det ikke så ut til å være noe lys i tunnelen dukket Knuppe opp igjennom noen felles bekjente. Og gutta var ikke seine med å spørre som han ville være med å spille.
 
Bandet fikk ny giv og spillejobbene kom på løpende bånd.
 
Sommeren 2006 spilte matspaaj inn sin første cd. Med hits som "The Game" og "I Try" ble den meget godt mottatt.
 
Bandet tok et års pause da Knuppe og Tomma dro for å bli bedre musikere på en internasjonal og beryktet musikkskole. Noe bandet har hatt stor glede av i senere tid.
 
Men da de kom tilbake måtte Torgeir dessverre gi seg på grunn av familie og jobb. Noe gutta forsto.
 
Knuppe og Tomma hadde blitt kjent med en gitarist mens de var i utlandet og spurte om han ville være med. Det ville han gjerne. De spilte mange flotte gigger og lagde sanger som aldri før. Men kjemien på og utenfor scenen stemte ikke helt så under litt uheldige omstendigheter sluttet også den nye gitaristen.
 
Så da sto de der med skjegget i postkasse nok en gang.
 
Andreas, Sondre og Knuppe hadde vært innleid til å være med i et musikalband under en lokal oppsettning. Der traff de Eirik. Etter litt diskusjon i bandet ble de enige om å spøre Eirik om han ville bli med. Heldigvis likte han gutta og gav de en sjans. Det angrer ikke han eller gutta på den dag i dag.