Mad eller affald?
 

Tiltag

Der findes mange gode tricks til, hvordan man kan forlænge levetiden på sine grøntsager, så man kan få mest muligt ud af dem i stedet for at smide dem i skraldespanden.
 
Triste gulerødder kan få nyt liv i koldt vand, eller de kan rives og puttes i en kødsovs eller en god portion gulerodsboller. 
De sidste brødskiver kan trylles om til sprøde croutoner, og grøntsagsrester kan bruges i alt fra æggekage til suppe og lasagne. 
 
Opgave 2: Hvilke tips og tricks kan man ellers bruge for at mindske madspild og smide mindre mad ud? Snak sammen i gruppen og skriv jeres forslag ned i klassens fælles mindmap. 
   
Tiltag
Som I kan se i mindmappet med jeres forslag til tips og tricks, er der mange enkle tiltag, man kan gøre sig derhjemme for at
mindske madspild. Bruger man sine indkøbte fødevarer, sparer man både penge, energi og på jordens ressourcer. 

Man kan dog også gøre andre aktive tiltag for at mindske madspild, og mange af dem foregår sikkert også hjemme hos jer selv.

Opgave 3:: Gør I noget for at mindske madspild derhjemme? Hvordan tror I, man vil kunne mindske madspild? Snak sammen to og to og skriv jeres idéer ind i klassens fælles opslagstavle på Padlet
 
Padlet - opgave 2

Det er dog ikke kun hjemme i husholdninger, man kan arbejde på at nedbringe madspild. Også mange virksomheder, restauranter, supermarkeder og organisationer arbejder hårdt på at finde balancen mellem mad eller affald.

Opgave 4: Nu skal I derfor arbejde med forskellige tiltag i jeres grupper. Hver gruppe får tildelt et tiltag, som skal undersøges og præsenteres for klassen. Tiltagene og gruppenumre ses ude i opgavebjælken til højre. Brug gerne PowerPoint eller Prezi. I jeres præsentation af tiltaget kan I f.eks. komme ind på følgende:
  • Hvem står bag?
  • Hvad arbejder tiltaget for i forbindelse med madspild?
  • Hvordan vurderer I tiltaget? Tror I, det virker?
     
Anne, Nina, Julie & Maria