'Teamøvelser og teamudvikling – samarbejde i praksis'.

Prøv øvelserne – og kommentér gerne her på siden under hver øvelse. 

 
 

Elastik træk

05-08-2016
Relationen:
Teamoptimering . Kreativ tænkning.

Retning
En konkurreenceaktivitet, hvis mål er at vurdere egne evne og på baggrund af disse optimere teamets outcome/point.

Rammer:
Pr. hold: min én deltager fra hvert køn + 2 til at optimer sikkerhed.

Regler:
3 elastikbånd (af sikkerhedshensyn hvis eet skulle gå i stykker) bestående af eksempelvis ca. 8 cykelslanger i hvert bånd, er bundet til træ, lygtepæl eller lign. Opgaven er at én af hver køn – hver for sig skal trække elastikbåndene så langt bort fra forankringen (eksempelvis et træ eller en lygtepæl) som muligt. De to personers samlede afstand fra træet afgør hvilket hold der vinder. Der gives dog yderligere point hvis man på forhånd kan angive hvilken placering teamet opnår i konkurrencen med de andre teams. Sikkerhedsregel: a) Alle 3 bånd placeres omkring hoften, og man går stille og roligt så langt væk fra forankringen som muligt. Hænderne er fri så der er muligt at tage fra hvis man glider. Forreste bens placering tæller (giv agt: i dette øjeblik er der pres på bagben, så der anbefales ikke at deltage – alternativt gå for langt ved dårlige knæ). b) Når personen trækker går der to bagved og kan agere (opfang), hvis eller når personen trækkes baglæns (disse må ikke skubbe på.

Roller:
Én mand og kvinde fra hvert team der kan trække i overensstemmelse med reglerne. 2 personer der kan agere sikkerhed. Det er endvidere en kvalitet at have deltagere der kan tænke realistisk og kreativt.

Ressourcer:
3 x 8 cykelslanger. Forankringspunkt: træ, lygtepæl og lignende. Sted: ude – gerne i forbindelse med fliseområde, da disse ofte er mere tørre (sikkerhed) og er lette at tælle afstand på end eks. græs.

Udviklingsmuligheder og kommentar:
Opgaven rummer muligheden af at optimere – derfor FB-FF på planlægningens betydning. Ideel til at illustrere planlægning, prioritering, delegering.

Metode:
FB-FF. på planlægningsprocesen.

Kategori: Teamoptimering

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Søren Møller | Aabyvej 30, 8230 Aabyhøj - Danmark | Tlf.: 28442192