| Hvisk.dk - alternative netnyheder, anmeldelser og røverhistorier |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evindelige Tidende er en online avis som du kun finder på hvisk.dk
Den adskiller sig fra andre aviser ved aldrig at udkomme, men altid at være udkommet.
Evindelige Tidende er med andre ord en lang avis, som aldrig ender. Artiklerne fjernes aldrig, men der kommer hele tiden mere til.
|
JETSET-KVINDENS NAVN
28/1 - 2010
Det er lykkedes redaktionen på hvisk.dk at få fat i navnet på den kokain-sigtede jetsetkvinde [:jetset-kvinden], som de fleste danske medier omtaler netop nu. Ingen af de øvrige medier tør angiveligt at trodse navneforbuddet, end ikke i ytringsfrihedens navn. På hvisk.dk, derimod, har vi ingen skrupler over at trodse hvad der trodses må, for at få sandheden frem. Således bringer vi her det navn vi netop har modtaget fra vores udsendte medarbejder under jorden. Vores medarbejder var desværre – på grund af de hektiske omstændigheder – nødsaget til at nedskrive det hemmelige navn, med nogle af brikkerne fra et scrabble-spil som befandt sig i nærheden, for ikke at vække opsigt det pågældende sted. Under helikopterforsendelsen til hvisk-redaktionen har disse brikker beklageligvis forrykket sig en smule i forhold til deres oprindelige positioner, men det er lykkedes vores stab at genskabe det oprindelige navn.
Ikke mere snak, her kommer det!
Jetset-kvindens navn: Gizmo Borrel
Tekst: Red. hvisk.dk |
PIA K & KHADER I SJÆLDEN VALS
20/12 -2009
I Pia Kjærsgaards nyhedsbrev af 28. januar 2009 kan vi læse hvorledes truslen fra ekstreme muslimer i værste fald vil føre til en afskaffelse af julen og en indførelse af ramadanen i stedet.
Måske er det netop hvad der bliver drøftet under denne tilsyneladende hyggelige vals?
Uddrag af Pia Kjærsgaards ugebrev, mandag den 28. januar 2009:
”[...] Igen en veltilpasset ung muslim, opvokset under trygge rammer i Danmark, som brugte sin religion som undskyldning for at gå ud og slå ihjel.[...]”
Der refereres altså ikke til Khader, men en ung mand af dansk-somalisk herkomst der sprængte en bombe i Islamabad.
Redaktionen på hvisk.dk er efter lange overvejelser kommet frem til at man ikke behøver en helt så god undskyldning for at slå andre ihjel, hvis planen samtidigt inkluderer at man dræber sig selv. Der kan ligeledes stilles spørgsmålstegn ved hvor veltilpasset den unge mand har været, da han jo ikke efterfølgende har været villig til at stå til regnskab for sine gerninger.
”[...] Det er ikke fremmedfjendskhed. Det er realistisk sans, og hvis vi i Vesten ikke står sammen om at holde øje med og forhindre de muslimske ekstreme netværk i at udvikle sig, så kommer der en dag, hvor vi ikke behøver bekymre os om at nå de hele op til jul. Så holder vi ramadan i stedet.”[...]
(Ugebrevet kan læses i sin fulde længde her) Billede: www.danskfolkeparti.dk/Årsmøde_2009.asp#again
Tekst: Red. Hvisk.dk |
LÆSERE I OPRØR
22/12 - 2009
Det selvudråbte nyhedssite hvisk.dk har tilsyneladende ingen nyhedsartikler på deres hjemmeside. Det lykkedes redaktionen at komme i kontakt med hjemmesidens ophavsmand, Axel Orm:
"Vi bringer de nyheder der er. Hvis vi ingen nyheder bringer, skyldes det slet og ret at der ingen nævneværdige begivenheder har været."
"Mener i ikke på hvisk.dk at klimakonferencen i København er en begivenhed, som man kunne overveje at skænke noget opmærksomhed som nyhedsredaktion?"
"Egentlig ikke. Jeg tror at danskerne har et udmærket overblik over hvad der foregår i København i disse dage og jeg tror ikke at vi kan skrive noget som kan ændre på danskernes synspunkter i den her sag. Desuden er det heller ikke vores opgave som journalister at hjernevaske folk."
Axel Orm havde ingen yderligere kommentarer til redaktionen.
Red. Hvisk.dk |
TIDSREJSER UDSKYDES TIL FREMTIDEN
27/12 - 2009
Sidste år var det muligt for danskerne at booke ferierejser til fortiden via hjemmesiden www.ferieifortiden.dk
Firmaets grundlægger, Asger Folmann, erkender nu at drømmen ikke bliver til noget i denne omgang:
Vi har været ramt af mange prøvelser undervejs. De fleste af den økonomiske slags. Det helt store problem har imidlertid været at finde en kundeskare, som var stor nok til at projektet kunne gennemføres uden massive økonomiske tab, og det formåede vi altså ikke.
Red: Betyder det at FIF er et færdigt og afsluttet projekt nu?
AF: Nej, ikke som sådan. En skønne dag kommer projektet til at blive ført ud i livet, på den ene eller den anden måde. Jeg kan simpelthen ikke lægge tanken fra mig om at skabe en helt unik verden, hvor magi og eventyr findes.
Red: Tror du på magi?
AF: Ja, det gør jeg. Man kan ikke finde magi overalt, og mange såkaldte magikere er jo egentlig bare tryllekunstnere, men magien findes derude rundt omkring, det ved jeg at den gør. Ikke som i Harry Potter, men som i magiske øjeblikke der følger os igennem livet, lige indtil vi ligger på vores dødsleje.
Red: Kan du ikke lide Harry Potter?
AF: Hm, jo. Har da læst de fleste af bøgerne, og filmene undgår man jo heller ikke. Synes egentlig at det er skide god underholdning, og dog er der et eller andet som ikke tiltaler mig ved hele konceptet. Måske er det det der med at magien sættes alt for meget i system – gøres alt for håndgribelig – det er sgu´ ikke det vi skal lære børnene, for så vil de en eller anden dag finde ud af at sådan er det jo slet ikke, og så vil de miste troen på magi. Og det er noget skidt.
Red: Er du en ægte viking?
AF: Jeg ville ønske at jeg var, men rent historisk kan jeg vist ikke tillade mig at kalde mig selv for viking. Det nordiske har i hvert fald boret sig dybt ind i mit hjerte, det er helt sikkert.
Red: Er man ikke bindegal hvis man tror at man kan genskabe fortiden?
AF: Både ja og nej. Fortiden kan selvfølgelig ikke genskabes, og det er egentlig heller ikke det jeg vil. Det jeg vil er at skabe en ny tid. Et parallelt univers hvor folk kan genfinde sig selv som mennesker, og som er mindst lige så virkeligt som virkeligheden. Jeg håber du forstår hvad jeg mener.
Red: Hvornår bliver det så muligt at købe en ferie i fortiden igen?
AF: Det er uklart lige nu. Jeg ville ønske at jeg kunne svare på det. Jeg tror ikke på tidens gang som sådan, mere på at alting sker samtidigt, men at det bare ikke føles sådan. På den måde findes stedet allerede, i hvert fald i mit sind.
Red. Hvisk.dk |
DANMARK BESAT
5/1 - 2010
De fleste danskere spørger vel fra tid til anden sig selv hvad der er kendetegnende for det at være dansk. Dette spørgsmål er nu afklaret. En sygelig fokus på vejret er tilsyneladende det absolut mest karakteristiske ved vores folkefærd, ja, hvem ved, måske ligefrem essensen af vores folkesjæl.
Her er listen over politikens 10 mest læste artikler af i går (5/1-2010):
-
DMI lover frost døgnet rundt to uger frem
-
Politiet angrebet under sneboldkamp
-
Spøgelses-passager som sunket i jorden
-
Cykeltyv hjælper stjålne børn hjem
-
Drabsoffer flakkede rundt i kulden
-
Høj hastighed var årsag til Rådhusplads-ulykke
-
Antiklimaks: G-punktet findes ikke
-
Guide: Sandwich i særklasse
-
Overvægtige kvinder ender i ond cirkel
-
Vælgerne foretrækker Kjær og Pind
(Kilde: politiken.dk, 5/1, 2010 - egen gengivelse.)
Angreb på politiet vækker selvsagt en naturlig interesse i disse demonstrationstider. Forsvundne spøgelser er da også dragende. Historien om den samvittighedsfulde cykeltyv, er da virkelig også rørende. Drab har som bekendt også en stor interesse i offentligheden. Ulykker, sex, mad, overvægt og politik er da også emner som optager danskerne.
Men som listen tydeligt viser, er der én ting som får alle de øvrige nyheder til at blegne: Vejret!
Forklaringen kunne selvfølgelig findes i en skærpet interesse for klimatiske forhold, da det nyligt overståede COP15-møde muligvis har øget danskernes fokus på disse forhold. Artiklen handler imidlertid mestendels om tilsfrysning af de danske farvande, samt de isbrydere som måske skal sættes ind mod denne horrible trussel.
Redaktionen på hvisk.dk tror imidlertid at forklaringen slet og ret skal søges i en sygelig interesse for vejrforhold. Dette synspunkt deles da også af andre: http://danskherognu.dk/8/Danmarkogdanskerne/tabid/116/Default.aspx
Google viser da også intet mindre end 3,33 millioner artikler med relation til emnet.
Et tankevækkende tal, vores indbyggertal taget i betragtning.
Om der er tale om et levn fra det gamle landbrugssamfund, er svært at afgøre. Hvis dette er tilfældet kan man forestille sig at fænomenet har overlevet i en række sammenhænge som ”isbryder” og høflighedsfloskel og således har rodfæstet sig.
Hvisk.dk hører gerne fra læsere der har andre teorier om enmet.
Red. Hvisk.dk
Foto: dmi.dk |
ESPERSEN ANGRIBER TIGGERE
UBI – Ufrivilligt Blog Interwiev
5/1 - 2010
 Lene Espersen skriver i sin blog på politiken.dk, at der har hersket fred i Europa siden murens fald i 1989:
”Med Muren forsvandt også Den Kolde Krig – og vi har faktisk levet i fred i Europa lige siden. Det er historisk lang tid.”
Tilsyneladende regner hun ikke den etniske udrensning på Balkan som ufred. Selveste vor forsvarsminister Søren Gade, omtaler ellers i en anden blog denne
situation således:
”Konflikterne på Balkan i 1990’erne var noget af en ’øjen-åbner’ for EU – og for Europa. Man stod magtesløs over for kriserne i det tidligere Jugoslavien. Hændelser, som europæerne havde forsvoret ville ske på kontinentet igen, foregik nu i vores egen baghave. Og mens massegrave blev fyldt på Balkan, stod det klart, at EU måske nok havde en tyk tegnebog – men at penge og erklæringer ikke kunne stoppe krigsherrerne”.
En øjenåbner for hele EU og Europa, men ikke for Lene Espersen. Spændende om hun bliver vores kommende udenrigsminister i øvrigt...
Freden er brudt
Espersen anerkender dog, at vi i dag ikke har helt fredelige tilstande længere:
”I dag står vi med nye farer, nye problemer […]: rumænske tiggere og østeuropæiske tyve.[...] østeuropæiske plattenslagere, der kommer herop.”
Redaktionen udbad sig en forklaring på baggrunden for disse udtalelser, men ministeren har ikke kommenteret hverken redaktionens eller øvrige debattørers spørgsmål og indlæg. Den der tier samtykker dog som bekendt.
Læs bloggen i sin fulde længe her.
Tekst: Red. Hvisk.dk
Billede: tv2.dk |
OM KRYDDERIER
Til ethvert medie der beskæftiger sig med mad, hører i grunden noget, der desværre får alt for lidt opmærksomhed, skønt det kan gøre så afgørende en forskel: Krydderier.
„At sætte krydderi på tilværelsen‟, er et lige så sundt og behageligt budskab at bringe, hvad enten det blot drejer sig om madlavningen eller om livet som sådan, så derfor mente jeg det på sin plads at komme med denne opfordring – til enhver, der måtte læse med: Anskaf jer en stenmorter!
For nogle år tilbage fik jeg (meget apropos datoen) sådan een i julegave, og selvom jeg til at begynde med nok mente, at den var sjov og passede fint i køkkenet, anså jeg den ikke for videre anvendelig – med undtagen i funktion som peberkværn. Her må jeg dog understrege, at peber man således selv støder/maler på alle måder overgår det, man køber færdigt i små (alt for dyre) poser i supermarkedet… det smager og har cirka samme anvendelighed som aske.
Der gik herefter en rum tid, hvor min morter stod mere eller mindre uberørt hen; indtil jeg en sen aften – inspireret af guderne må vide hvilket mad-program – fandt en hjemmeside, hvor de solgte billige krydderier, og bestilte hjem for vel et par hundrede kroner. Nogle dage senere modtog jeg så en stor, flot pakke indeholdende godt et kilo tørrede krydderier (ti poser af hundrede gram), og siden da har stort set alt min madlavning fået et gevaldigt pift i den rigtige retning!
Tilgangen til og anvendelsen af krydderier afhænger selvfølgelig af maden de skal bruges til og vedkommende, der skal bruge dem; men det er absolut ikke noget, man skal være bange for at kaste sig ud i eller udforske nye variationer af, og tilmed opdager man hurtigt nye kombinationer og anvendelsesområder, der kan forvandle hverdagsmåltiderne til noget specielt og særdeles velsmagende! For nogle uger tilbage opdagede jeg således, at en stødt blanding af tørret rosmarin, fennikelfrø, og en smule korianderfrø egner sig særligt godt til kylling. Korianderfrø er i det hele taget fantastisk til alt slags kød, fisk og fjerkræ, og karry er heller ikke noget, jeg køber længere – det blandes langt bedre selv, og så kan man også selv bestemme, hvor meget det skal smage af hvilken ingrediens.
Tusindvis af andre blandinger er i sagens natur mulige, og det var, som sagt, også bare meningen at tilskynde alle derude til at gribe til krydderierne – i madlavningen som i tilværelsen!
Tekst: Bo Kildeberg, 13/1 - 2010 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|