Kongemosens Galloway

Tyr

Skåningegårdens Tristan 2013 og 2014
 
Tristan er en af de højest bedømte Gallowaytyre i Danmark nogensinde til individafprøvning på Ålestrup. Han har især fået en flot bedømmelse for sind, tilvækst og kødsætning. Vi er utrolig glade for at få to generationer efter Tristan. For ud over de andre gode egenskaber, så er han den sødeste tyr, vi har kendt. Han elsker at blive striglet og kommer selv og stiller sig klar når man kommer. Han er rolig, nem og venlig i omgang. En pragtfuld tyr.
 
Tristans smukke hoved
 
Tristan med Dolly og Birthe
 
Tristan og Ronja
 
Dybsøes Leonardo
 
Leonardo løb køerne i 2012. Han er rød og fra 2011 - en meget stor og veludviklet tyr. Han har været på dyrkskue i Roskilde i 2012 og fik der 23 point og en flot bedømmelse. Han er ligeledes individafprøvet på Ålestrup i 2012 med fin bedømmelse. Særligt skal fremhæves topkarakterer for temperament.
 
 
Leo
Leo er en ung tyr som vi har købt af Niels Erik og Sonja i Glumsø. Han er efter tyren Karl, som har god tilvækst på sine kalve og har avlet mange præmierede afkom. Leo har løbet køerne i 2011 og er således far til kalvene fra 2012.
 
Leo er fra 2010 og er en meget rolig og omgængelig ungtyr, med flot overlinie og muskler alle de rigtige steder. Og så han han det udtryk vi så godt kan lide. Så vi glæder os til at se kalvene efter ham til næste år.
 
Leo kort efter ankomst
 
Leo efter at have skrabet i jorden med hovedet - for at imponere tyrene på den anden fold.
Herkules
Herkules var vores første tyr - han var en stor dun-bælted fyr på omkring 900 kg. Han blev 8 år, Han blev slagtet efteråret 2010 - efter at have løbet køerne 2 sæsoner. Kalvene i 2010 g  2011 har således Herkules som far.

Han var rolig og reserveret og vi er meget tilfredse med første generation af kalve efter ham og vores køer. Han har tidligere lavet adskillige fine afkom - senest bedste 1 års tyr på landskuet i Herning i 2009 og der er også eksporteret afkom efter ham.
 
Det var læreligt og fantastisk at have sådan en stor bamse på folden - og han har lært os en del om hvad en rigtig voksen tyr er. Men han var nu rolig og uden problemer - og han viste os mere og mere tillid som tiden gik. Han kom lige som køerne farende når vi kaldte og gav dem lidt kraftfoder. Og han spister brød af hånden - han vænnede sig til os og vi blev meget glade for ham. Han mangler helt klart på folden - og vi vil aldrig glemme denne prægtige tyr - og heldigvis har vi da hans afkom til fremtiden.








Herkules
 
Herkules da han lige var ankommet - alle skulle hilse og han brølede lige for at fortælle hele nabolaget at der var kommet en ny konge i området - det var ingen vist i tvivl om.
 
Køerne accepterede ham omgående - og kalvene var nysgerrige men forsigtige
 
 
Her har han lagt sig ned og Samson og Chester våger sig forsigtigt nærmere.
 
Uh - vi er tæt på - Herkules ignorer de to små
 
Se jeg er næsten lige så stor som Herkules når han ligger ned
 
Her hilser Herkules og køerne på hestene første gang - hestene var noget fnysende og lidt bange for køerne - men de har hurtigt vænnet sig til hinanden.
 
Herkules spiser guf af hånden
 
Herkules september ´09
 
 
 
 
 
Winnie Larsen  | winnie@kongemosen.dk