P.S. Krøyer - Sikken' Fest!

”P.S. Krøyer – Sikken’ Fest”.

Historien om P.S. Krøyer er en hyldest til et kunstnerisk vidunderbarn og  til skævheden. Krøyer og hans kunstnervenner i Skagen levede i en tid, hvor diagnoser som maniodepressiv, ADHD og kviksølvforgiftning ikke var noget, man kendte til.

Rekonstruktion - P.S. Krøyer udviste allerede som barn et fabelagtigt talent

Jeg fortæller om tankerne bag produktionen og om de udfordringer, som typisk opstår, når man mindst har brug for dem.

Skagensmalernes efterkommere fortalte om morsomme episoder, som jeg med fornøjelse fortæller videre. Nordisk Films hold boede sammen med efterkommerne på Klitgården, Christian 10. og dronning Alexandrines sommervilla, som ligger lige der, hvor Marie Krøyer og Anna Ancher går på stranden i Krøyers kendte maleri.

Det var ren luksus i forhold til det logi, henholdsvis H.C. Andersen og senere P.S. Krøyer blev tilbudt, da de første gang kom til Skagen. Andersen blev fornærmet og rejste. Krøyer skrev hjem til sin mor: "Regnvejret blev ved, og da vi endelig kom til Skagen gjorde det ikke noget hjerteligt !ndtryk, som Du nok kan tænke. Og desforuden var Hotellet meget daarligt indrettet med smaa daarlige Værelser, så uhyggeligt som muligt".  (Brøndums Hotel har senere renoveret deres værelser! )
 
Rekonstruktion - Michael Ancher ankommer med ageposten til Skagen

Det er ikke altid ligetil, når man vil filme rekonkstruktioner, for eksempel hvor Damerne på stranden skal ”gå ind og stille sig” i det kendte Krøyer-maleri.

 

Anna von Lowzow  | Tlf.: +45 23 33 05 67 | anna.lowzow@nordiskfilm.com