Fællessang på alsisk

2022-10-26 11:10
Lørdag den 5. november kl. 12-13 byder Sønderborg Musikråd igen til Fællessang i cafeen på Alsion. Denne gang er det Alsingergildet, der står for Cafésangen.
Det alsiske dialektselskab, Alsingergildet, blev stiftet i 1946 og fejrede således 75 års jubilæum sidste år. Det skete med en udsolgt koncert i Sønderborg Teater. Alsingergildet arbejder for at bevare og styrke alsisk kultur og dialekt, og det sker ved at udgive bøger, spil og cd'er og ved at invitere til forskellige kulturelle arrangementer. Alsingergildet deltager altid i Kulturnatten, og man kan fx også møde gildet, når der den 3. december er julestue på Jollmands Gård i Holm på Nordals.

Ved fællessangen 5. november kan gæsterne lade højskolesangbogen blive hjemme. Gildet har nemlig til lejligheden fremstillet et lille sanghæfte, som man bagefter kan tage med hjem - og gerne genbruge. Hæftet rummer sangene, som trioen Tre På Stribe vil spille for til denne dag - assisteret af sang ved Inger Eriksen. Gildesøster Tamira Mariann Jørgensen vil introducere gæsterne for viserne af Martin
N. Hansen og fortælle om hans fine alsiske forfatterskab. Tre På Stribe består af spillemændene Knud Schmidt, Jørgen Andresen og Chris Schmidt, hvoraf de to sidstnævnte er gildebrødre i Alsingergildet.

Brunch, der severes kl. 10-12, kan som altid bestilles på tlf. 25 28 28 86

Evt. yderligere:
Sus Beckedorf, Sønderborg Musikråd, tlf. 23 39 34 69
Herdis Thomse Maaløe, Alsingergildet, tlf. 28 70 64 20
(c) Alsingergildet - CVR: 21705977