Mød Alsingergildet på Sønderjyllands Bogmesse

2022-04-24 16:29
Lørdag den 30. april kl. 10-15 er Biblioteket Sønderborg ramme om Sønderjyllands Bogmesse i Multikulturhuset på Nørre Havnegade i Sønderborg. Blandt messens deltagere, som alle har tilknytning til Sønderjylland, er det alsiske dialektselskab Alsingergildet.
På sin stand præsenterer og sælger Alsingergildet de udgivelser, som endnu er i oplag – ikke mindst de nyeste, nemlig bogen ”Pejlemærker” om 101 kendte og mindre kendte seværdigheder på Als og et vendespil med udgangspunkt i de samme pejlemærker på Als. Vendespillet udkom i forbindelse med Alsingergildets 75 års jubilæum i november sidste år, og de 200 eksemplarer, der blev fremstillet i første omgang, var solgt inden jul. Nu er oplag nummer netop udkommet, og et antal er samlet og klar til salg på messen.
På Alsingergildets stand kan messens gæster – ud over at se og købe udgivelser – møde medlemmer af Alsingergildet og få en snak om gildets virke. Man kan fx høre om, hvordan man kommer med i nyskabelsen Alsingergildets Venner.
Sønderjyllands Bogmesse består af en række stande, hvor forfattere, foreninger og virksomheder viser deres udgivelser – lige fra krimier til digte og historiske fagbøger. Programmet omfatter også nogle foredrag, bl.a. fortæller forfatter Hans Chr. Davidsen om ”boomet i litteratur fra grænselandet”, og forfatter Linda Lassen holder et foredrag med titlen ”Den kloge kone fra kvindehuset”.
(c) Alsingergildet - CVR: 21705977