/ Rav i det kreative hjørne / Filtet billeder

Trin for trin af filtet billeder

Ved trin for trin, har jeg brugt et billede af en ryle, ved de to færdige billeder i rammen til højre er det sandløberne der har stået model.
Da jeg også her ved mine billeder, vil bruge rav, ja så er der fugle ved vandet jeg har brugt som model – men du kan jo sagtens filte andre dyr der er ved stranden, så det passer sammen med rav.
Motivet kan enten bruges som et billede, her er det kun filte-teknikken med filtenål der anvendes – eller som et motiv til en taske/tehætte. Men her skal man have lidt kendskab til filtning, da jeg til selve motivet bruger nåle-teknikken, og når jeg er færdig med det ønskede motiv, vådfilter jeg – dvs. vand og sæbe.
Har man ikke prøvet at vådfilte tasker eller anden form for filtning med vand og sæbe – vil jeg ikke anbefale at du går i kast med denne opgave, før du er noget øvet i at filte med vand og sæbe – da der er mange timers arbejde med at filte motivet, ærgerligt hvis det mislykkes. Et godt tip er at bruge et stykke nålefilt i den størrelse som jeg vil have billedet / motivet, for at få baggrunden så stabil som mulig.
 
Materialer: Filtemåtte, filtenåle, nålefilt (100% merinould der er forfiltet), forskellige farvet uld, evt. et billede af det motiv du vil filte, ramme og de stykker rav du vil bruge.
 
Til alle mine motiver / billeder, uanset hvor stor det skal være, bruger jeg kun 1 filtenål at arbejde med – men man kan få en beholder, hvor der kan sidde flere nåle i, men personlig synes jeg, at jeg arbejder bedst med 1 nål. Læs ”Gamle ravkæder får nyt liv og Forårsblomster – her har jeg beskrevet lidt om uldtyper, filtenålen og om fremgangsmåden.
 
Der er lige en ting – ting tager tid og jo mere omhyggelig du er, jo pænere bliver resultatet – rigtig god fornøjelse.

 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.