/ Rav i det kreative hjørne / Gamle ravkæder får nyt liv
 Gamle Ravkæder får nyt liv
  
 
Materialer:
Små stykker rav (brug evt. en ravhalskæde fra den lokale genbrug), 25 gram uld ('merino tops' eller 'merino/silke tops'), filtenål, samt smykketråd i ca. 1 mm tykkelse og en stor stoppenål med spids.
  • Jeg plejer at anvende 25 gram Merino tops eller Merino/silke tops til en halskæde og et armbånd (hvis du ønsker at lave ”perlerne” meget store, skal du bruge mere end 25 gram). 
    For at få et flot resultat, skal ulden ligge i meget lange fiber. Du skal IKKE købe en kortfibert tops/uld – der er alt for meget arbejde, sammenlignet  med kvaliteten af resultatet.
  • Filtenålen er trekantet – og der er på kanterne nogle snit, der virker som modhager, så når filtnålen stikkes ned i ulden, filter den sammen.
    Vær opmærksom på, at nålen er meget skarp og går let igennem huden – men den er også meget skrøbelig, og derfor skal der næsten ingenting til før den knækker – et godt råd køb flere nåle.
  • Når man filter med nålen, skal man stikke lodret, skråt eller vandret ned i ulden – bøjer man nålen, så knækker den.
Hvis du ønsker støre billederne, så skal du bare klikke på dem ;)
 
God arbejdslyst
Vibeke Ditlevsen
Dette afsnit er skrevet af medlem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.