"Carpe Diem"

... er måske nok et af de mest sigende citater, der er udtalt gennem tiden. Hvorfor det betyder så meget for mig, er svært at sige, men én ting er uomtvistelig - dagen i dag komme aldrig igen, hvorfor det er vigtigt at nyde det nu, man befinder sig i.

Derfor arbejder jeg i dag som folkeskolelærer hvor jeg underviser i dansk, historie, kristendom, samfundsfag og billedkunst - et erhverv jeg elsker - idet jeg her kan koncentrere mig om de ting jeg kan lide - mennesker, kunst, kultur og litteratur, der efter min overbevisning er grundstenene i dannelsen af mennesket som individ i et samfund.

Jeg er tidligere uddannet grafiker, og har været selvstændig i en del år, men kontakten til mennesker, andet end hovedsageligt gennem en telefon manglede og jeg solgte virksomheden.

Det er jeg i dag rigtig glad for! Det har givet mig mulighed for at fordybe mig i de ting, jeg holder af som fx at undervise og male.

Mine malerier er som resultat af mit virke som både grafiker og lærer præget af mange input. De er et mix af det hårde grafiske udtryk, blandet med stile og teknikker hentet helt tilbage fra antikken, der i denne kombination giver noget nyt og anderledes. Det er både blødt og råt, koldt og varmt, feminint og maskulint - og derfor også fyldt med symboler, historier, fornemmelser og følelser - også måske er de også et udtryk for den brydningstid vi lever i? Det må være op til den enkelte at tolke dette - idet hvert enkelt billede er en individuel oplevelse.

Rigtig god fornøjelse.
Malene Schou | 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 31 65 34 40 | malene.schou@gmail.com