LIV SØRVAAG
 

Juleutstilling 09

JUleutstilling 2009
Kafe JenseJuleutstilling på Kafé Jensen
Av Svein O. Hansen,  27.11.09

Førstkommende fredag, 27. november åpnes enda en utstilling i Kafé Jensens lokaler i Gamle Slaktehuset. Denne gang ved kunstnerne som daglig har sitt tilhold på huset.

Kunstnerne som har tilhold på Gamle Slaktehuset inviterer til jul/førjulsutstilling i Kafé Jensen. En utstilling som også åpner for innblikk i kunstnernes indre - om ikke sjelsliv så gemakker. Hjertelig velkommen, sier fra venstre, Kjell Rameckers, Njål Lunde, Liv Sørvaag og Olaug Braa Wiik. Ivar Rudi er også med på utstillingen.
Det vil si, Liv Sørvaag, Njål Lunde, Kjell Rameckers, Ivar Rudi og Olaug Braa Wiik.

Det bør med andre ord være noe for enhver smak. På grunn av begrenset plass stiller hver kunstner med kun to-tre arbeider hver. Men - den som ønsker å se mer vil få rikelig anledning til det. Det er nemlig fullt mulig for publikum å ta seg ned til kunstnernes arbeidsplasser gjennom den innvendige trappen som er oppført. Dermed får publikum en unik mulighet til på nært hold å få se hvordan kunstnerne driver sin virksomhet i det daglige. Samt i tillegg få sett alt kunstnerne måtte ha på lager, eller ønsker å vise frem. Keramiker Olaug Braa Wiik har en spesiell forkjærlighet for de fire store krukkene hun viste frem også under Kulturnatt - og der publikum selv fikk være med og dekorere og sette sitt personlige preg på disse. Nå kan de få se det ferdige arbeidet. Braa Wiik kan samtidig fortelle at hun i kjølvannet av Kulturnatt har startet opp kurs i keramikk. Så her samles de, mødre/barn, mødre, ektepar. Og er det interesse for det, ser hun for seg nye kurs utover våren. På Gamle Slaktehuset.

Njål Lundes arbeider er for øvrig noe for seg selv. Det handler om fotografier som er behandlet, gjennom spesielle teknikker. Her går det i tre-dimensjonale bilder, blant annet preget av svipenn. Lunde er temmelig alene om denne typen teknikker. - Helt spesielt, skryter akvarellmester Kjell Rameckers. Mangfoldet hos kunstnerne i Gamle Slaktehuset er stort. Utstillingen er tenkt å henge i to-tre uker. God fornøyelse. Og husk trappene.

n og Kunstneratelierene

Liv Sørvaag | Strandgt. 70, 5528 Haugesund - Norge | Phone: 47079670 | livsoervaag@gmail.com