Vores hunde / Lewanika Humusha

Lewanika Humusha

Humusha har desværre vist sig at være bærer at både genet for ridgeløs, genet for døvhed samt genet for degenerativ myleopati. Det er lige i overkanten af hvad jeg synes der skal videre i avl og jeg har derfor valgt at lade hende sterilisere her i foråret 2015.
 

Hendes søn Lewanika Jambo Habari aka Koda er også bærer af genet for ridgeløs, han er ikke bærer af genet for degenerativ myleopati (er testet fri) og han er endnu ikke testet for døvhedsgenet. 
 
 
Lewanika Humusha blev født hos Kennel Lewanika i Kasted ved Aarhus den 28. juli 2011 hos Helle og Sophie Lauridsen. Hun er den førstefødte ud af et kuld på 11 hvalpe.
 
Musha har et meget feminint, smukt og udtryksfuldt hoved. Mørkebrune kuglerunde øjne, sort næse og maske. I en alder af 3½ år er hun 64 cm høj, vejer 30 kg. Hun er en letbygget og elegant tæve.
 
Musha har et dejligt temperament. Da det er mig der træner hende og stort set altid er sammen med hende, er hun meget knyttet til mig, men hun elsker hele sin familie højt. Hun har en RR´s racetypiske reservation. Hun er fornuftigt i sit hoved og tager det meste i stiv arm. Er ikke bange for fyrværkeri, tordenvejr eller andre høje pludselige lyde. Hun er vagtsom og passer på familien og matriklen. Hun er ret kvik og nem at træne med og af en Rhodesian Ridgeback at være, deres selvstændige væsen taget i betragning, er hun rigtig god til lydighedstræning. Hun kan blive ved ret længe og en times LP træning er absolut intet problem for Musha.
 
Hun har været udstillet siden hun var hvalp rundt om i Danmark samt en enkelt gang i Sverige. Jeg træner lydighed med hende, lure coursing når muligheden byder sig samt går schweiss spor. Den 1. september 2013 gennemførte vi vores første schweissprøve i Rold Skov med en 3. præmie. Et 3 timers/400 meter spor.
 
Susanne Grandahl | Erdalsvej 34, 2600 Glostrup - DK | Tlf.: +45 25853810 | kennelbalovale@gmail.com