Beskrivelse af de enkelte rum

Fra den præsentable opgang, træder man ind i entre med plads til stort skab eller hvad man måtte ønske af møbler. Fra entreen er der adgang til det lille værelse, den store stue og spisestuen.
Fra spisestuen er der adgang godt proportioneret fordelingsgang, hvorfra køkken, bad og det store værelse nås.
 
Den store stue (der kan opdeles til stue og værrelse) rummer rigelig plads for flere møbelgrupper. Stuen er domineret af en overdådig kvist med tre fag vinduer og den smukke lange udsigt over villakvarteret - helt til Sverige når vejret vil. Det er en bylejlighed og der er en særlig atmosfære over at have en bygning i samme højde som denne overfor, men lige overfor stuevinduet er der en pause - hvorfor den skønne udsigt nås.
I dagligstuen er de smukke dobbeltdøre ind til spisestuen og en diskret stuk/rossette i loftet.
Overalt er lyse afhøvlede gulve med lidt hvid ludpigment i.
 
Spisestuen hænger smukt sammen med dagligstuen, men byder alligevel på en helt anden oplevelse af "parisisk tagbolig". Jeg har sat en bænk i nichen ved kvisten, fordi der til langt ud på aftenen er det skønneste lys, og fordi man kan sidde og nyde udsigten igennem stuerne og ud over kvarteret.
Kvisten gør, som i dagligstuen, rummet yderst møblerbart og skunken går højere op end normalt. Næsten alle skunke i lejligheden kan udnyttes til skab/reol, fjernes eller hvad man måtte ønske (de skrå vægge starter i højden 150cm over gulv).
De to døre ind og ud af rummet ligger praktisk overfor hinanden og i samme ganglinie som dobbeltdørerne ind til dagligstuen. Det er altså et yderst anvendeligt rum på trods af de 3 døre.
Jeg har tegnet lidt på muligheden for at åbne ud til køkkenet, så rummet bliver et kæmpe køkken/alrum og så badeværelse kan udviddes med gang og evt lidt af køkken. Men da vi kun bor to her pt, er her så rigelig plads.
 
Det store værelse, som vi bruger til børneværelse, fungerer ellers optimalt som soveværelse. Der er plads til en meget stor skabsvæg på den ene side af sengen og på den anden har man så kvisten (her med to vinduer). Samtidigt vil der være mange kvadratmeter luft omkring sengen og plads til møbler i fodenden.
 
Kammeret eller det lille værelse fungerer glimrende som mit soveværelse. Jeg har en almindelig dobbeltseng, plads til små sengeborde i hver side og et 100x60 klædeskab.
En lidt pussigt ting er, at der er to indgange til soveværelset, men dette skyldes det oprindelig har været delt i et pulterrum og et walk inn closset (det hed det nok ikke den gang). Soveværelset er skønt belyst af et mindre, men rigeligt veluxvindue, hvorfra jeg har udsigt stjernerne når vejret vil.
Værelset er 9m2 og har en dobbeltskrå væg (huset drejer om hjørnet). Jeg har ikke overdådig plads, men synes selv at det hyggelige opvejer det trange.
Hvis man ønsker et børneværelse her, vil jeg anbefale at man indbygger en høj seng.
 
Gangen ud til køkken mv. trænger som noget af det eneste til en spartling/malilng. Stukken gør at rummet har en god karakter. Jeg har døren ud til gangen på loftet hvis man ønsker at lave en separat forældre/børneafdeling, eller bare godt kan lide fyldningsdøre (dem har jeg en del af her).
 
Køkkenet er et hvidt HTH køkken og 5-6 år gammelt. Hele rummet som egentlig er ret stort, er indrettet med køkkenskabe - jeg burger en del af dem til andre ting, fordi der simpelthen bare er så (for) mange.
Den 31. august skal vi stemme om opsætning af altaner. Dette vil betyde en kæmpe altan, ud fra køkkenet. Dette vil medføre at to skabe og den lidt rigeligt dybe bordplade foran vinduet, skal tages ned.
Herefter kan man fx benytte karnappen til en spisekrog og få spisekøkken, eller lave et flot rullebord der kan erstatte det faste bord foran vinduer.

Fra køkken er der adgang til køkkentrappen med opgang til loft og nedgang til gården.

Hvidevarer i køkkenet er: Smeg gaskomfur, Siemens opvaskemaskine, Højt AEG køle/fryseskab og en Ariston vaskemaskine som evt kan sættes ud på badeværelset, hvis man laver en mindre ombygning af brusekabinen (den har jeg selvfølgelig også anvisninger til). Jeg har fået et tilbud på denne ombygning på 18 000,- men så er det også med opmuring af sokkel til vaskemaskine, VVS installation og ombygning af brusekabinen.
 
Badeværelset i øvrigt, kan der siges meget godt om. Blandt andet har jeg reetableret det oprindelige ovenlys, hvilket giver et skønt dagslys. Gulvet er belagt med italiensk marmor, vægge i brusekabinen er med hvide klinker (tydeligt lagt af professionel). Hjørnefugen er begyndt at blive sort (normalt for silikonefuger), så denne bør nok skiftes indenfor et par år. Ellers ser badeværelset ud som var det nyt, alder ca 5 år.
Alle møbler og armaturer er af høj kvalitet og der er opsat lys to steder, hvilket faktisk gør at det aldrig føles trangt.
Døren åbner ind i badeværelset - dette kunne selvfølgelig fungerer bedre, hvis den blev vendt (der er plads hertil).
 
Det vil selvfølgelig være nødvendigt at svinge penslen let når jeg har fået fjernet mine møbler, men der er nymalet næsten overalt for tre år siden (kun hvidt).
Stilen i lejligheden er klassisk og lidt romantisk. Lysindfaldet giver mig associationer til et Hammershøy maleri, det samme gør fyldninger under vinduer og på døre.
 
I foreningen er 60 lejligheder foruden flere butikslejemål der er med til at holde husleje så exceptionelt lav. Der er to opgange ud til Gentoftegade - resten ligger med indgang fra gården. Disse lejligheder har udsigt over søen. Foreningen har flere lejligheder der pt udlejes. Når disse fraflyttes, vil de blive solgt. Dette betyder at foreningen indenfor en årrække får tilført mange millioner kroner som bruges til istandsættelser.

Foreningen er som skrevet stor og har en værdi omkring de 90 millioner. Vi har lån på ca 5 mil. og har et overskud på ca 2 mil. som er hensat til renovering af gården.
Altanen vil medføre en udgift på ca 500kr om måneden, men vil forbedre lejligheden med ca 200 000,- (som lægges til andelsværdien).
 
Min lejlighed er den eneste rigtig, rigtig gode ud til gaden, men har stadig en lidt lavere pris end de andre, fordi det oprindeligt ikke blev anset for "libhaveri" at have den lange udsigt og det fantastiske lys, det naturligt giver at bo øverst. Her er rigeligt  højt til loftet (ca. 250cm), men de andre lejligheder længere nede er decideret herskabslejligheder med meget højt til loft og samme detaljer som her (i form af smukke paneler, døre, stuk osv).

Vi har talt om at indrage femte sal til beboelse for fjerde sals andelshavere. Projektet står stille, men har du mod på at tage en tørn i udvalgsarbejdet, kan det nok komme op at stå igen. Til denne lejlighed vil det betyde ca 40m2 mere (med ståhøjde - en del mere uden). Det vil også indebærer to store tagtarresser - der vil være orienteret mod alle verdenshjørner.

RING 30 20 20 73 FOR FREMVISNING, ELLER SKRIV TIL MAIL
 
 
 
ane boa  | Tlf.: 30202073 | zupernuz@hotmail.com