De hurtigste drenge kommer fra Viborg

2011-06-14 08:15

I weekenden deltog Viborg Svømmeklub med i alt 17 svømmere ved de Vest Danske Årgangsmesterskaber.

I den ældste årgangsgruppe havde klubben 12 svømmere med, 8 drenge og 4 piger.

Og allerede i stævnets første løb viste de 4 deltagere i 4 x 200 m fri, at Viborg Svømmeklub var kommet for at blande sig i kampen om topplaceringerne. På flotteste vis svømmede Jacob Severinsen, Lasse Kammer, Nicolaj Thostrup og Jacob Adolfsen fra samtlige andre klubber og vandt stævnets og klubbens første medaljer, og det blev langt fra de eneste guldmedaljer, der skulle med hjem til Viborg.

På stævnets 3 dage vandt svømmerne således yderligere 3 guldmedaljer, som gik til Casper Kristensen, der i 800 m fri ydede en kraft- og pragtpræstation ved at rejse sig direkte fra sygesengen og svømme alle konkurrenter agterud, Jacob Adolfsen i 200 m individuel medley og Jacob Severinsen i 50 m fri.

Også sølv- og bronzemedaljer blev hentet hjem: Det blev til sølvmedalje i 4 x 100 m fri til de samme fire drenge, der havde vundet den dobbelte distance, og i 4 x 100 m hold medley kom Frederik Mark Mortensen, Lasse Kammer, Jacob Severinsen og Jacob Adolfsen også ind på en flot 2. plads.

Jacob Severinsen hjemtog yderligere sølvmedaljer for andenpladser i 100 m fly og 100 m og 200 m fri.

Jacob Adolfsen, der var meget stærkt svømmende som ankermand i alle 3 holdkapper, hvor han var afgørende for de gode placeringer, gjorde det også rigtig flot i 800 m fri, hvor han kom ind på en flot 3. plads og dermed fik bronzemedalje, og hans søster Cecilie Forsberg Adolfsen ville ikke stå tilbage for sin storebror og vandt bronzemedalje i både 400 m og 800 m fri.

Endelig blev det også til bronze til Lasse Kammer i 100 m brystsvømning og til Jacob Severinsen i 200 m individuel medley.

I ældste gruppe deltog også Natalia Rasmussen, Sofie Boel Torp, Caroline Beck samt Rasmus Jørgensen og Christoffer Beck. De kom ikke på medaljeskamlen i denne omgang, men svømmede flotte placeringer og tider hjem i den skrappe konkurrence.

I den yngste gruppe årgangssvømmere kom svømmerne ikke blandt de første 3 og hjemtog medaljer, men også Lærke Nehmdahl, Pernille Eriksen, Frederik Rossavik, Anders Husted og Emil Houlborg svømmede gode tider og fik prøvet at være til et rigtig stort stævne med mange deltagere og tæt konkurrence.

Med hele 14 medaljer, heraf 2 til en pigesvømmer for første gang i ca. 10 år, blev det et meget vellykket Vestdansk Mesterskab for Viborg Svømmeklub, hvor også de svømmere, der ikke kom på medaljeskamlen, fik gode tider og placeringer og ikke mindst høstede stor stævneerfaring. Det var en glad og stolt cheftræner Bjarne Jakobsen, der efter stævnet kunne konstatere, at alle svømmere havde ydet deres bedste, og fremhævede, at Viborg Svømmeklubs drenge med guldmedaljen og to sølvmedaljer i holdkapperne blev de mest vindende i holdløbene, hvilket vidner om et generelt højt niveau hos drengene, ligesom det er rigtig glædeligt, at også klubbens piger gør sig gældende helt fremme og vinder medaljer.

JS

 

Viborg Svømmeklub | Asmildvej 3A, 8800 Viborg  | Tlf.: 20960420 | administrator@viborgsvommeklub.dk