VSK rykker op

Skrevet af BS
2011-04-20 12:00

Viborg Svømmeklub har i weekenden 9.-10. april 2011 deltagetDanmarksmesterskaberne for hold, hvor klubbens bedste svømmere som hold har kunnet prøve formen af mod landets øvrige svømmeklubber. Deltagelsen i holdmesterskaberne kommer efter nogle år, hvor klubben har haft stor fremgang – både i undervisningsafdelingen og ikke mindst i klubbens konkurrenceafdeling, der for tiden tæller ca. 40 svømmere på to hold, og hvor der er ambitioner om at udvide med et 3. hold.

 
Det er første år i nyere tid, at Viborg Svømmeklub selvstændigt deltager i hold-mesterskaberne (sidste år deltog klubben i mesterskaberne i et nu ophørt startfællesskab med Skive Svømmeklub), og Viborg Svømmeklub har derfor skullet begynde sin deltagelse i holdmesterskaberne i 4. division.
 
Klubben deltog i den afdeling af mesterskaberne, der blev svømmet i Herning. 

Og her har klubbens hold, der bestod af Sofie Boel Torp, Betina K. Pedersen, Cecilie Stilling Pedersen, Cecilie Adolfsen, Kamille Bager Herskind, Jacob Moos Larsen, Casper G. Kristensen, Lasse Kammer, Jacob Adolfsen og Jacob Severinsen, været absolut suverænt.

 
Hold-svømning er forskelligt fra individuel svømning, idet alle tider omsættes til points og vinderen er det hold, der til sidst har opnået flest points. Der er begrænsning på, hvor mange gange, den enkelte svømmer må deltage, og det gælder derfor om at have en god bredde på holdet. 
Og god bredde er der netop nu på Viborgs førstehold, hvorfra alle svømmerne kom. Stævnet strakte sig over 40 forskellige discipliner, og i så godt som alle løb satte Viborg-svømmerne flotte personlige rekorder, der var med til at skaffe holdet vigtige points i kampen med de øvrige hold. 

Da røgen havde lagt sig, havde Viborg Svømmeklub scoret markant flere point end alle øvrige midtjyske hold, der deltog i konkurrencen i Herning, hvor holdet således blev en suveræn nr. 1.

 

Der er samtidig blevet svømmet afdelinger af 4. divisions-mesterskaberne i Ringe og Nykøbing Falster, og Viborg Svømmeklub har derfor kæmpet med i alt 29 andre klubber i Danmark om oprykning til 3. division. Kun de fire klubber med flest points, rykker op, og her i ved sin første selvstændige deltagelse i holdmesterskaberne (i nyere tid) blev Viborg Svømmeklub nr. 3 og erobrede dermed en af de eftertragtede oprykningspladser, og klubben deltager således næste år i 3. division. Godt gået!

 

En meget flot præstation, der sættes i relief af, at Viborg Svømmeklub har mange unge svømmere og først de senere år har haft cheftræner Bjarne Jakobsen som heltidsansat træner for klubbens konkurrencehold.

 

Ved hjemkomsten til Søndre Skole i Viborg, hvor Viborg Svømmeklubs konkurrencehold træner, blev svømmerne hyldet af klubkammerater og forældre m.v.

Viborg Svømmeklub | Asmildvej 3A, 8800 Viborg  | Tlf.: 20960420 | administrator@viborgsvommeklub.dk