Succes for årgangssvømmere

2016-02-29 09:04
Louise D. Liboriussen, Helene M. Andersen, Chris L. Rasmussen, Oliver W. Bache og Johan Nielsen er nogle af de bedste svømmere i årgangene 2001 og 2002, som Danmark i øjeblikket har.

Derfor deltog de fem Viborg-svømmere ved Danske Årgangsmesterskab, der fandt sted i sidste weekend i Bellahøj Svømmestadion i København.

To top fem placeringer og syv top ti placeringer blev det samlet til for talenterne, der samtidig satte imponerende 27 nye personlige rekorder i løbet af mesterskabets 31 løb. Louise D. Liboriussen, femflokkens yngste, satte desuden klubrekorder på distancerne 50, 100 og 200 meter fri.

En stor del af baggrunden for svømmernes flotte resultater skal findes i træner Mia Duedahls arbejde med dem.

Hun blev sidste år ansat som endnu en fuldstidstræner i klubben og har siden arbejdet med begrebet »mestring«, hvor talenterne fokuserer på processen frem for målet.

Et arbejde, der ser ud til at give pote, og som der bliver arbejdet videre med i løbet af sæsonen. Udviklingen i Viborg Svømmeklub bliver samtidig bemærket i resten af svømmemiljøet i Danmark.

»Vi går en spændende sæson i møde frem mod sommer. Derudover har tre trænere, to fra Sjælland og en fra Jylland, sagt til mig, at Viborg gør gode fremskridt,« skrev Mia Duehahl på svømmeklubbens Facebook-side efter stævnet.
Viborg Svømmeklub | Asmildvej 3A, 8800 Viborg  | Tlf.: 20960420 | administrator@viborgsvommeklub.dk