Rystesammentur 2014

2014-08-25 20:22

Rystesammentursudvalget siger hermed tak for en god, aktiv og hyggelig weekend sammen med jer svømmere fra Viborg Svømmeklub. Alle svømmerne cyklede de 25 kilometer fra Søndre Skole til Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Specielt for K3 var det en lang cykeltur, og de blev ekstra udfordret, da en regnbyge valgte at åbne sluserne over hovederne på dem på de sidste 3 kilometer.

Madudvalget havde forberedt mexikanske pandekager med fyld til aftensmad. Det vakte glæde hos deltagerne, der var sultne efter cykelturen. Efter aftensmad og oprydning var der fælles aktiviteter for de 3 svømmehold på Borup Stadion, hvor der dels var ”superligafodbold” og ”human stratego” efterfulgt af bålhygge med pandekager. Deltagerne blev derefter splittet i de 3 hold og overgivet til aktivitetsforældre fra de respektive hold. K1 og K2 sov på Værestedet, mens K1, der skulle have sovet i telte, flyttede til gulvet i Borup IF klubhus. Det var temmelig vådt, da teltene skulle rejses, så vi valgte den sikre løsning. Det var tydeligvis nogle trætte svømmere. Der blev i hvert fald hurtigt stille i sovesalene.

Slut på en hyggelig fredag aften, hvor formålet var at mixe holdene, så svømmerne kunne lære hinanden at kende på tværs af alder og holdopdeling. Dejligt at opleve, at svømmerne var med på aktiviteterne uden at kny.

Lørdagens aktiviteter var delt i de 3 svømmehold. Forældre fra de 3 hold havde planlagt forskellige aktiviteter for børnene.

K1 svømmerne blev vækket kl. 0500 og blev derefter kørt til Skals Å, hvor de skulle sejle i kanoer nedstrøms Skals Å til Hjarbæk Fjord, tværs over fjorden og opstrøms Simested Å til Låstrup. Det blev en tur på ca. 3 timer med indlagt morgenmad på ”jernbanebroen” på Himmerlandsstien. Efter kanoturen var der et 5 kilometer postløb med 10 udfordringer undervejs. Deltagernes viden, koordinationsevne, huske-kapacitet og ikke mindst samarbejdsevne blev sat på prøve. K1 afsluttede turen med ”Human Bordfodbold” på Borup Stadion.

K2 startede lørdag morgen med en god portion morgenmad bestående af scrambled æg, bacon, cocktailpølser, og boller med div. pålæg. Derefter gik de videre til opgaveløb på Borup Stadion. Der var bl.a. trillebørløb med bind for øjnene, hammerkonkurrence og mange andre små udfordringer gjort klar til deltagerne. Frivillige forældre hjalp beredvilligt med at passe poster og hjælpe svømmerne. Derefter var der GPS orienteringsløb til forskellige destinationer fordelt rundt i Låstrup By og omegn.

K3 startede lørdag med morgenmad og oprydning på Kulturcenter Værestedet. Derefter op på cyklerne igen og tilbage mod Viborg. Næste stop var den hyggelige havn i Hjarbæk, hvor Hjarbæk Sjægtelaw stod klar til at give K3’erne en sejltur på fjorden. Deltagerne blev fordelt i bådene. Vi var ret heldige med vejret. Der var kun små bølger og fin vind til sejlturen. K3’erne blev hentet i Hjarbæk og fik deres frokost med som madpakke.

Alle øvrige deltagere sluttede med frokost på Kulturcenter Værestedet.
Rystesammentursudvalget takker alle deltagere, hjælpere og aktivitetsforældre for deltagelse i vores rystesammentur. Vi håber, at alle har nydt et par aktive dage med alternative aktiviteter. Ikke mindst håber vi, at I har lært hinanden lidt bedre at kende under uvante forhold og under uvante udfordringer. Vi håber, at I nye på holdene føler jer vel modtaget af de ældre svømmere. Det har i hvert fald været vores intention med turen.

De første billeder ligger under "Galleri". Har du selv billeder fra turen, så del dem med os andre på nettet.
Vi ses på bassinkanten til mere vante aktiviteter og udfordringer.

Tak for nu fra Rystesammentursudvalget
Solveig, Eva og Morten
Viborg Svømmeklub | Asmildvej 3A, 8800 Viborg  | Tlf.: 20960420 | administrator@viborgsvommeklub.dk