Eternittag

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, når du skal vælge nyt tag til dit hus. Der er adskillelige typer af vælge blandt – og inden for de enkelte typer også flere former og farvevariationer. Nogle typer egner sig bedre end andre set i relation til husets alder, arkitektur, placering mv. , men i mange tilfælde er det en smag sag.
 
Når du vælger nyt tag, er det vigtigt at tænke i helheder. Det betyder, at tagtypen skal passe godt overens med husets arkitektur, stil, form og farve. Derudover skal det harmonere med de omgivelser, det ligger i. Det kan være de huse, som ellers ligger i kvarteret, selve grunden, eller naturen rundt omkring det.
 
I dag er det igen blevet populært at få lagt et eternittag. Det gælder både privat, industri og landbrug. Eternittaget er kendt for at have stor styrke, være slidstærkt og samtidigt forholdsvis let, derfor er det meget velegnet og optimalt til bygninger. Det kan derfor også ofte lægges ovenpå det eksisterende tag ved renovering. Det kan modstå alle slags vejrforhold og har en brandhæmmende effekt. Endelig tillader det, at huset eller bygningerne kan ånde, så det kan komme af med den naturlige fugt, der opstår, når mennesker færdes i det. Taget er fremstillet af forholdsvis billige materialer, som gør det konkurrencedygtigt i forhold til andre tagtyper.
 
Eternitten havde et dyk i 1970-80’erne, da det på daværende tidspunkt bestod af asbestfibre og cement. Man fandt ud af, at asbestfibre havde en stor sundhedsskadelig virkning på mennesker, da det blandt andet er kræftfremkaldende. Det skabte en mistillid, og husejere begyndte at kigge sig om efter alternative tagtyper. Derfor blev der arbejdet ivrigt på at finde et materiale, som kunne erstatte asbestfibre, så taget stadig kunne være både økonomisk og holdbart. Det skulle vise sig at være cellulosefibre, som havde nogle af de samme egenskaber som asbestfibrene.
 
Et eternittag kan have forskelligt udseende, da det fås i forskellige former og farver, så det bedste muligt kan matche ethvert hus. Det fremstilles i bølget form, med vandrette striber eller identisk med det mønster, som vi kender fra et teglstenstag.
 

Vedligeholdelse af eternittage

Selvom Eternittag er slidstærkt og dermed har en lang holdbarhed, så kræver det alligevel en vis form for vedligehold. Det gør det på grund af det fugtige klima, vi har i Danmark, da mos og alger ellers vil sætte sig fast på taget, formere sig og skabe så store begroninger, at de risikerer at forringe tagets holdbarhed. Desuden vil taget med årene blive grimt med de grønne belægninger, som mos og alger efterlader.
 
Det allerbedste at tilbyde sit tag er at algebehandle det som helt nyt og gentage proceduren hvert år. Det vil gøre taget modstandsdygtigt over for efterårets og vinterens fugtige klima, så mos og alger ikke får en chance for angreb. Det vil være en god investering på lang sigt i forhold til at forlænge tagets levetid og for at undgå de grønne belægninger.
 
Kontakt Algeexpressen for en snak om, hvad vi anbefaler dig og dit tag. Vi giver uforpligtende tilbud på både engangsbehandlinger og behandlinger i løbende abonnement.