Når I ankommer:
Nøglen virker til hoveddøren, der vender ind mod den lille gårdhave.
Elektriciteten tændes i kosteskabet, nr. to dør på venstre hånd når man kommer ind.
Vandet tændes i brønden lige udenfor huset, der hvor den første parkeringsplads er. Under et sort plastic-dæksel i jorden, sidder et blåt håndtag som man skal skrue på (god ide at medbringe lommelygte, hvis man kommer sent). Vandet skal tændes og slukkes ved hver ankomst og afrejse, af hensyn til eventuelle vandskader.
Når I er der:
Vandvarmeren på badeværelset varmer op vha. elektricitet. Når lampen lyser, er den ved at varme op. Når den er slukket, er den fuld af varmt vand. Der er nok vand til ca to korte brusebade lige i træk, men ellers skal den lige have et kvarters tid at varme op i.
Der er el-paneler i alle rum. Hvis I vil benytte jer af disse, skal I tjekke at de er tændt, og at termostaterne står på ca 20. Hvis I har små børn med, skal I være opmærksomme på at de bliver sindssygt varme. Husk også at slukke for radiatorerne, hvis I åbner vinduer og døre (det er gamle og meget energikrævende el-paneler, så de er dyre i drift for os).
Der er også brændeovn i stuen, der kan varme det meste af huset op, selv på kolde dage. Husk brænde, optændingspinde og briketter.
I køkkenet er en vaskemaskine i skabet ved siden af skraldespanden. Den er lille, og virker bedst med flydende vaskemiddel eller vasketabs. Instruktion til brug af maskinen er på indersiden af skabslågen. Der står et tørrestativ i kosteskabet, eller man kan tørre udenfor på tørresnoren.
Den store skraldespand står ud mod vejen op ad skuret. Skrald tømmes hver 2. mandag. Der er affaldssortering i Kalundborg kommune, så man må ikke putte alm. affald i dét rum, der står "bio" på. Vi affaldssorterer ikke, da vi har haft problemer med lugtgener i dén forbindelse. Skulle I have problemer med at komme af med skrald, kan I pakke det overskydende affald i en sort sæk, og stille det ved siden af skraldespanden. Hvis I stiller et par sodavander, plejer skraldemændene at være flinke og tage det med.
I behøver naturligvis ikke pudse vinduer, men udsigten forbedres væsentligt hvis I gør det. Til gengæld salter de til i løbet af en-to uger, så hvis de synes meget snavsede er det altså pga. havvandet.
Under folkesengen i stuen er der to madrasser. Der ligger også en slags ”rutsjebane”, som man kan sætte op på folkesengen og rutsje ned ad, hvis man er et lille barn. Og hynder til havestolene (som står i skuret).
I Havnsø by (som ligger til venstre, når du har næsen mod havet), ligger Brugsen, iskiosken/grillbaren, og nogle restaurationer. Den letteste vej dertil går langs stranden. Der er desværre ingen fiskemand (selvom det ville være oplagt med al det hav). Grøntsagerne købes friskest hos ”Strandgården”, som er en gårdbutik der ligger på den vej, man kommer kørende af, når man ankommer i bil (op for enden af skovvej, til højre af Havnsø strandvej). Udover dette er der større indkøbsmuligheder i Jyderup, Asnæs, Vig, Kalundborg. I vores blå kina-bog der hænger på væggen ved siden af brændeovnen, har vi i øvrigt skrevet om nogle af de ting, området byder på. Tilføj endelig en hilsen eller nogle nyttige oplysninger.
Når I tager derfra:
-skal I støvsuge, vaske gulv og gøre badeværelse og køleskab rent, og i det hele taget efterlade huset som I gerne selv ville have modtaget det. Da vi selv bor i Århus, har vi ikke mulighed for at komme og tjekke og gøre yderligere rent mellem udlejningerne. Derfor vil det være op til alle, at holde en god standart til fælles bedste. Hvis der når I ankommer synes meget beskidt, kan det også være fordi huset har været ubrugt længe nok til at edderkopper og nullermænd har taget bolig, og ikke pga tidligere lejeres dårlige rengøring. Så: bær over med os og hinanden, og gør rent efter bedste samvittighed.
Huskeliste ved afrejse:
- · Tjek alle døre og vinduer
- · Køleskab og fryser tømt –lågerne åbne (put gerne et viskestykke i, så de ikke lukker)
- · Vaskemaskine tømt
- · Vand slukket i brønden
- · Hoved-el-afbryderen slukket