Afholdte arrangementer

 
2023
 

Designmuseet - onsdag den 18. januar.

Vi skal besøge den nyrenoverede museumsbygning og opleve 8 nye udstillinger om design før, nu og i fremtiden og se følgende udstillinger:

1. Designere i verden over arbejder på at løse nogen af verdens globale udfordringer.
2. En rejse gennem dansk designhistorie.
3. En udstilling om museets ældre samling.
4. Et dyk ned i mønstrene kunstform.
5. Borddækning gennem tiden.
6. Dansk sølv.

Derudover er der et rum med skiftende udstillinger om samtidsdesign samt et rum, hvor man kan skabe sit eget design. Egenbetaling er kr. 110.-.


Generalforsamling - fredag den 3. februar kl. 18 - Væremøllen

 

Den Hirschsprungske Samling - torsdag den 16. marts
Denne torsdag går turen til Den Hirschsprungske Samling, hvor vi skal se en udstilling af Anna Sybergs akvareller, for det meste blomstermotiver.
Anna Syberg blev ikke anerkendt som maler, da hun levede, men i dag kan vi heldigvis se hendes unikke malerier/akvareller på denne udstilling. Anna Syberg døde som 44-årig, men var meget produktiv mens hun levede.
Der er rundvisning med guide i udstillingen og efterfølgende evaluering på restaurant Jacobsen på Kultorvet kl. 13.
Læs evt. om udstillingen på deres hjemmeside https://www.hirschsprung.dk.

Foreningen betaler guiden, der koster 675.- kr. og entre på 95.- kr. betales af medlemmerne.


Mosede Fort - Torsdag den 20. april
Mødested: Lunden kl. 10.15. 
 
 
2022

Generalforsamling - fredag 11. februar kl. 18.00, Væremøllen.
 
Københavns Bymuseum - mandag den 28. februar
Det er en rejse gennem Københavns historie fra de første kendte spor efter mennesker i hovedstadsområdet,gennem den sene vikingetid og middelalderen.Det giver indblik i de store epidemier og brande og voldenes fald i 1800 tallet.Også nyere tids saneringer og oprør som har været med til at forme det København, vi kender i dag.
 
Københavns Universitet - rundvisning - mandag den 4. april
Københavns Universitet er et at Nordeuropas ældste og ligger i hjertet af Latinerkvarteret centralt i København. I mere end 800 år har det været centrum for højere lærdom i Danmark. Universitetsfirkanten ved Frue Plads, rummer en række af Københavns mest interessante bygninger.
På rundvisningen ser vi bl.a. universitets hovedbygning fra 1836 med den imposante festsal, udsmykket med billeder af Vilhelm Marstrand, Carl Bloch m.fl. samt Konsistoriehuset (Københavns ældste hus fra ca.1420 med den historiske fangekælder), Munkekælderen, Det gl. Zoologiske museum og biblioteket i Fiolstræde.
 
Nivågård - tirsdag den 10. maj
Frank Jacobsen - tidligere beboer i RVP- viser rundt i parken med de hundredvis af rododendron. Der er rundt i parken placeret skilte med "truede ord" og plantekrukker med "spirende ord". Samtidig fortæller han om Nivågårds historie.
Derefter skal vi se museet med en særudstilling af Marstrand, hvor en guide fortæller om malerierne. Efter frokost har Frank tilbudt at vise rundt ved Nivågård teglværk og fortælle om teglproduktionen, som satte sit præg på hele området og som blev indstillet for 40 år siden.
 
Kirkebesøg i Bjernede og Ringsted - torsdag den 2. juni
Kirken er opført i ca. 1170 af Sune Ebbesen, der var en af de rigeste og betydeligste af den mægtige Hvideslægts stormænd. Idet der i øvrigt skal henvises til kirkens hjemmeside, kan det kort oplyses, at kirkens svære mure er fra 1,50 til 1,70 tykkelse. De rejstes af kampesten fra lokale skove og marker. Fra en højde på ca. 7,2 meter er byggematerialet mursten. Kunsten at brænde mursten – munkesten – blev kendt i 1160’erne på Sjælland. Via en ganske smal stentrappe kan man komme op til ”ovensalen”, der er 3,6 meter høj og med smukke romanske dobbeltvinduer.
Vi fortsætter til Sct. Bendts kirke, der har adressen Klostervænget 2 A, 4100 Ringsted. Her er det graveren, der tager imod os kl. 11.30, hvorefter han viser os rundt i den historiske Sankt Bendts Kirke.
 

Jubilæumsarrangement - mandag d. 22. august kl. 13-17
Vores hyggelige forening har 10 års-jubilæum i år. I den anledning vil vi gerne invitere til en lille festligholdelse af dette. Der vil blive serveret lidt til maven og ganen, ligesom der vil være lidt underholdning.

 
Besøg på Holmegård Værk - torsdag den 15. september
RVPKF´s arrangement begynder med en guidet tur gennem Holmegaard Værk.
”Her får vi fortalt de skjulte historier og små finurligheder, som man måske ikke selv havde opdaget”.
Efter frokost bliver vi guidet gennem særudstillingen: Picasso- en hyldest til keramikken. En udstilling bestående af ca. 50 keramiske værker, som aldrig før har været udstillet i sin helhed i Danmark.

Nationalmuseet - Vikingerne - onsdag den 26. oktober
Vi skal se Danmarks største samling af skatte fra vikingetiden. Udstillingen præsenterer den nyeste viden om vikingerne. Forskere har nu et kvalificeret bud på, hvordan vikingerne så ud, hvad de fik at spise, hvordan de klædte sig, og hvilke skavanker de led af. Forskere og arkæologer har endevendt vikingegrave i Skandinavien og England. Strontiumanalyser og DNA-prøver har givet helt nye indsigter i vikingernes liv. I udstillingen oplever du, hvordan vikingernes hverdag så ud, når de ikke var på togt eller i krig.

Naturhistorisk Museum - Neandertalerne - tirsdag den 15. november
Vores næste tur går til Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 København, hvor vi skal se udstillingen “Neandertaler”.
Gå evt på museets hjemmeside og læs mere om udstillingen. 
 
Julekoncert - søndag den 11. december
Vi har som tidligere år været ude i god tid for at sikre os billetter til en julekoncert. Vi skal i år høre Julie Berthelsen og koncerten finder sted i Viften i Rødovre.
Efter koncerten er der gløgg og æbleskiver i Væremøllen.
 
 
2021

Matematisk vandring - tirsdag den 1. juni kl. 9.00
Vi møder vores guide, Klaus Fink, kl. 10.00 under Uret på Københavns Hovedbanegård og slutter ca. 1½ time senere ved Christiansborg. 
Rundturen indbefatter også fortællinger fra Københavns historie, ofte med en matematiske vinkel. Omvisningen kræver ingen matematiske forudsætninger, men vil give deltagerne eksempler på, hvordan den styrker og udvider forståelsen for mange sammenhænge.
Dagens omvisning udgør ca. halvdelen af Klaus Finks vanlige tilbud, og måske kunne vi tage stilling til, om der kunne være interesse i en fortsættelse.


Generalforsamling - onsdag den 16. juni kl. 18 i Væremøllen
I henhold til vedtægterne fremsendes hermed indkaldelse til Kulturforeningens Generalforsamling, 
Vi modtager gerne input til aktiviteter, både nye eller gamle der tåler en gentagelse.

Svanholm Gods onsdag den 19. august kl. 10
Vores første tur går til Svanholm Gods d. 19.august., hvor vi har en omvisning kl. 11.00. Vi får en fortælling om Svanholm Gods, storkollektivet samt det økologiske landbrug
Læs evt. mere på deres hjemmeside: https://svanholm.dk/besog-os/
Omvisningen varer ca. 1 ½ time, og vi slutter af med frokost, hvor der serveres Oksegullash med rodfrugtmos. Den samlede pris for turen er 360.- kr. excl. drikkevarer. Foreningen betaler 200.- kr. Egenbetalingen er 160.- kr.


Frihedsmuseet - torsdag den 29. september

Det nye Frihedsmuseum, åbnede 3. juli 2020. En stor del af det ligger under jorden.
På museet hjemmeside https://natmus.dk/museer-og-slotte/frihedsmuseet/ kan bl.a. læses:
”Gå under jorden i det besatte Danmark”
”Gennem 6 personer vises og høres nogle af de svære dilemmaer og valg, danskerne stod i under besættelsestiden”.

Arken - fredag den 29. oktober
Udstillingen viser blomstens rejse i kunsten - 1800 tallet og samtidskunsten.Der er værker fra de seneste to århundreder skabt af internationale og danske kunstnere.
Efter vi har set udstillingen, spiser vi frokost kl. 13.00 i Hummeren på Ishøj Havn. Egenbetaling af både entre og frokost.

Gløggarrangement - Fredag den 10. december kl. 17
Væremøllen

 
Julekoncert - tirsdag den 14. december kl. 19.30
med Marie Carmen Koppel i Helleruplund Kirke


 
2020
 
Søfartsmuseet og Troels Kløvedahl onsdag d. 29. januar
Kulturforeningens første tur i det nye år går til Museet for Søfart i Helsingør, hvor vi skal se udstillingen "Frihedens Værksted" om Troels Kløvedal og livet på Nordkaperen.
Vi har booket en guidet omvisning, der starter kl. 11.00 og varer ca. 60 min.
Prisen for turen er kr. 250.- pr. person, der dækker entré, guide og mad - drikkevarer er ikke incl.

Generalforsamling fredag 7. februar 2020 kl. 18 i Væremøllen
 
Udsat p.g.a. Corona:
Gavlmalerier og Grundtvigskirken, fredag den 24. april
På Rentemestervej - i Norvest-kvarteret - er skabt et udendørs kunstgalleri. Vi skal besøge fem gavlmalerier af de i alt 16 gavle, der er prydet med kæmpemæssige kunstværker. 

Kongebyen Vordingborg, heldagstur, tirsdag den 8. september
Kl. 11 får vi en guidet rundvisning. Derefter spiser vi frokost på restaurant Atterdag. Danmarks Borgcenter formidler og indsamler viden fra ca 2000 borge og voldsteder, og genskaber denne viden til dig i interaktive fortællinger. 

Vandring gennem Nørrebro med pensioneret betjent, torsdag den 24. september
Der er afgang fra Lunden kl.8.30 til Albertslund st., hvorfra vi tager toget kl. 8.56. Egenbetaling er kr. 50.-. Guide til kr. 500.- betales af foreningen.

AFLYST - Det Kgl.Teater Gl. Scene, tirsdag den 3. november
Rundvisning på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.
Under rundvisningen, der varer ca. 90 min. kan vi bl.a. beundre historiske loftmalerier, svungne engle og den traditionelle prismelysekrone i teatersalen. 


AFLYST - Det nye Bymuseum, søndag den 15. november
Vi får mulighed for at besøge Københavns bymuseum, der genåbnede den 7. februar 2020.
Foreningen betaler en guidet rundvisning, der omhandler København fra istid til nutid. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen, og et væld af genstande, historier og installationer.


AFLYST - Gløgg og æbleskiver, fredag den 4. december

 
AFLYST - Julekoncert, torsdag den 10. december
med Marie Carmen Koppel i Helleruplund Kirke kl. 19.30


 
2019
 
Generalforsamling den 1. februar
Kl. 18.00 starter den årlige generalforsamling i Væremøllen.

Besøg i Folketinget onsdag den 6. februar
Besøget vil bestå af 45 minutters omvisning på Christiansborg (kl. 12.00-12.45) efterfulgt af ½ time på tilhørerpladserne i folketingssalen. 

 
Hofteatret - Christiansborg onsdag 10. april
Hofteatret er 250 år gammelt og Danmarks ældste teaterscene, hvor bl.a. H. C. Andersen og grevinde Danner har optrådt. Teatermuseet i Hofteatret beskæftiger sig med dansk teaterhistorie.
 
 
Byvandring i Herstedvester mandag den 6. maj
Vi har en aftale med lokalkendte Ib Berg, som nogle måske kan huske fra vores tur i Herstedøster i 2016. Han starter rundvisningen ved kirken og der er pt. ikke lagt noget fast program.
 
Besøg på Vestforbrænding onsdag den 19. juni
Vi mødes ved Lunden kl. 8.15 og kører til Vestforbrænding på Ejby Mosevej i Glostrup, hvor vi klokken 9 vil få en introduktion om bl.a. ressourcer, affaldssortering og genbrugsmuligheder.
 
Sommerturen til Kalundborg tirsdag den 20. august
Turen til Kalundborg indledes med en guidet rundvisning i Kalundborgs 5 tårnede kirke, Vor Frue, og den omliggende middelalderby. Derefter kører vi til halvøen Røsnæs med et besøg på Danmarks største vingård med rundvisning i produktionshallerne og vinmarkerne.
Herefter går turen mod vest til Røsnæs til Dyrhøjgård, Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg. Her skal vi nyde vingårdens frokost med smagsprøver på vinene. 
 
Brede Værk lørdag den 7. september
Brede Værk er egentlig lukket for publikum, men lørdage i september 2019 gennemføres offentlige guidede ture som vandring gennem området omkring værket og med indendørs stop i Brede Hovedbygning og i Arbejderboligen.
Rundvisning pris: 120 kr. Varighed ca.1 1/2 time.
 
Diakonisse-stiftelsen tirsdag den 24. september
Vi skal på en historisk rundvisning i de 150 år gamle, imponerende bygninger.
Vi skal om bag kulissen og se det hele indefra, bl.a. Emmanuskirken der blev totaltrenoveret i 2015, alterbrødsbageriet fra 1877, der er det eneste i DK og måske se hvor de gamle diakonisser boede, spiste og opholdt sig i dagligdagen.
Vi får desuden fortælling om opførelsen af hospice, seniorboliger, sundhedshus og uddannelsescenter samt stiftelsens fremtidsplaner.
Omvisningen varer ca. 1½ time og vi afslutter med frokostbuffet på stedet.
Frokosten består af varm ret, 3 slags pålæg, 3 blandede salater, salatbar og hjemmebagt surdejsbrød, hertil 1 øl eller vand.
Deltagerbetaling for omvisning og frokost er kr. 175.- pr.person.

AFLYST - Vandring gennem Nørrebro tirsdag den 8. oktober
Vi skal på byvandring på Nørrebro med en pensioneret politiassistent, og vi skal opleve Nørrebro fra en ny vinkel, når politiassistenten tager os med ud i byrummet, og lader gaderne være kulisser til fortællinger fra fortiden.

Arken, Picasso torsdag den 7. november
Udstillingen Elsket af Picasso: Kærlighedens magt på Arken.
Læs mere på www.arken.dk/udstilling/kommer-snart-elsket-af-picasso-kaerlighedens-magt/
 
Julekoncert med Caroline Henderson
søndag d. 1. december kl. 16.00 i Grundtvigs Kirken
Tilmeldingsfristen til koncerten er overskredet. Afgang fra Lunden til Grundtvigs Kirke kl. 14.00.

Der vil efter koncerten blive arrangeret
Julehygge, Gløgg og æbleskiver kl. 19.00
Vi afholder arrangementet i Væremøllen efter julekoncerten i Grundtvigskirken, som rigtig mange medlemmer deltager i. 🎅🎄.

Røde Vejrmølle Park Kulturelle Forening c/o Holger Hansen, Præstehusene 7, 2620 Albertslund - Nordea Bank reg.nr: 2275, konto nr. 898 129 0209 - Cvr.nr: 34557152