Lidt om sikkerhed / Lidt om sikkerhed - 2

Lidt om sikkerhed - 2

Installering af sikkerhed !

 
Når du har valgt en sikkerhedspakke, er der et par ting der er meget vigtige at huske.
 
Langt de fleste sikkerhedspakker vil helst klare opgave helt alene. De tolererer ikke, at der kører andre programmer med aktiv (real-time) beskyttelse. Så hvis allerede du har et aktivt sikkerhedsprogram så afinstaller det først (se siden Tips og vejledninger). Du kan lige så godt fjerne det, for din nye sikkerhedspakke vil sandsynligvis bede dig om det alligevel.
 
Selve installeringen skal også foregå i en bestemt rækkefølge.
Start med at downloade det nye program, og gem det, så det  ligger klar til brug. Du skal ikke installere det endnu.
Nu skal du afbryde forbindelse til dit internet (ud med ledningen eller sluk din router), så du ikke risikerer noget, mens din computer er ubeskyttet.
Så afinstallerer du dit gamle sikkerhedsprogram. Her er det meget, meget vigtigt, at du husker at lukke programmet først. Det foregår som regel ved at højreklikke på ikonet nede ved uret. Er det ikke tilfældet, så find ud hvordan det gøres, inden du går videre.
Når programmet er væk, så genstart din computer og rens med CCleaner (se siden Vedligehold).
Nu kan du installere din nye sikkerhed. Dobbeltklik på installationsfilen og følg instruktionerne. Når installationen er gennemført, så genstart endnu en gang og tænd dit internet. Nu vil sikkerhedspakken hente de seneste opdateringer, og når det er sket, kan du læne dig tilbage, med visheden om at din computer er godt beskyttet.

Ekstra Sikkerhed !

Du kan tilføje din sikkerhed et ekstra lag med Norton ConnectSafe
 
Norton ConnectSafe er en såkaldet sikker DNS (internettets telefonbog).
Når du skriver en adresse, slås den op i "telefonbogen" og omsættes den til den ønskede IP adresse.
Nortons DNS sikrer dig mod lysky websider, ved at blokere adgang til disse.
Det skal ikke installeres, men blot ændres i dine internetindstillinger.
 
Lige meget hvor god din sikkerhedspakke er, kan der godt smutte noget.
De folk der udvikler malware, gør det så hurtigt og effektivt, at det kan være svært for sikkerhedsindustrien at følge med. Så udover sikkerhedspakken er det en rigtig god idé at have en ekstra skanningsmulighed.
 
Det kan du bruge den gratis udgave af Malwarebytes Anti-malware til.
Det er meget berømt for at kunne finde det snavs, som andre overser.
 
En anden mulighed er HitmanPro
Det er som udgangspunkt et betalingsprogram, men første gang det finder noget snavs, kan man aktivere en 30 dages prøveperiode, og fjerne det fundne.
 
I gratis versionen yder programmerne ingen aktiv (real-time) beskyttelse, men skanner kun når du selv beder den om det (on-demand).
Det betyder at det ikke forstyrrrer din sikkerhedspakke, og der opstår ingen konflikter.
 
Hent og installer et af programmerne, og skan engang i mellem.
Begge programmerne tilføjer en skanningsmulighed til højrekliksmenuen, så du kan skanne dine downloads med et par klik.
Det eneste du skal huske er selv at opdatere Malwarebytes.

Beskyt dine oplysninger !


Et lille "pengeskab" til opbevaring af websider, med brugernavne og kodeord, og andre personlige oplysninger, er altid en god ting.

Det gør ikke alene livet lidt lettere, men gør det også svært for infektioner at aflure dem. Keepass er et godt gratis bud (vælg Professional Edition).
Du kan beskytte programmet med et kodeord, så det kun er dig der har adgang til de oplysninger du gemmer. Oplysningerne bliver gemt i en lille fil (Database.kdb) i din dokumentmappe, som du kan lave et nemt backup af (kopiere). KeePass fås også som Portable App, så hvis du gemmer det på en USB nøgle, sammen med din Database.kdb, kan du tage dine login data med dig overalt.

Hent KeePass HER

Gratis sikkerhed !

 
Det kan, som nævnt, godt lade sig gøre at sammensætte en række gratis programmer, der yder en lige så god (nogen mener bedre) beskyttelse, som en færdigindkøbt pakke.
 
Det kræver at man læser på lektien, og er meget kritisk. Programmer er ikke nødvendigvis gode, selv om de er populære.
Find nogen etablerede sikkerhedssider, sæt dig ind i tingene, og husk at folk ikke nødvendigvis er dygtige, bare fordi de råber meget og højt.
Hvis du vælger at forsøge, vil jeg mene at du (som minimum) skal lede efter et godt antivirusprogram, en firewall, eller et program der kontrollerer Windows egen firewall, en sikker DNS og en ekstra skanner.
 
Nu vil jeg ikke prædike mere sikkerhed, men blot slutte med at understrege, at det ikke nødvendigvis kun er dig det går ud over, hvis din computer bliver inficeret. Du risikerer også at være med til at genere og skade dine omgivelser.