Sikkerhed er en af de vigtigste ting, når det drejer sig om brug af en computer.
Det er desværre også tit der der bliver sjusket mest. Argumenterne er talrige:
"Jeg får ikke virus, for jeg besøger ikke farlige sider"
Det er fuldstændigt umuligt at vide om en side er inficeret. Der er masser af eksempler på websider fra både store anerkendte firmaer, og offentlige myndigheder, der har været angrebet. Hvem ville f.eks forvente at et ministeriums hjemmeside er fyldt med snavs. Det er ikke desto mindre sket adskillige gange.
"Jeg er beskyttet, for jeg bruger det gratis program, som Ekstra Bladet siger er verdens bedste"
Hvis man baserer sin sikkerhed på artikler i Ekstra Bladet, og andre populære magasiner, er man selv ude om det, når det går galt !
Det kan godt lade sig gøre at sammensætte en gratis sikkerhedsløsnings, men det kræver at man virkelig interesserer for emnet. Man skal bruge en kombination af flere programmer, og sikre sig at disse kan arbejde sammen uden at konflikte. Hvis der opstår konflikter mellem de valgte programmer, kan man faktisk ende med at være dårligere beskyttet, end før man startede.
Det er også værd at bemærke, at næste alle de højt roste, gratis programmer (f.eks AVG og Avast) også fås i en betalingsudgave. Så mon ikke der mangler et eller andet i den gratis version??
"Det er for dyrt at købe et sikkerhedsprogram"
Køber du f.eks et 3 årigt abonnement til BullGuards sikkerhedspakke hos Spywarefri Shop, koster det 1 kr. om dagen til 5 computere.
Tag natbussen et par gange, i stedet for en taxa. Ryg en halv smøg mindre om dagen, eller køb et batteri mindre nytårsaften. Så skulle det være betalt.
"Jeg har aldrig haft virus, og jeg får det heller ikke, for jeg er meget forsigtig"
Hvem siger du ikke har virus? Dit gratis sikkerhedsprogram?
Hvis det først har sluppet snavset ind på din computer, hvor stor er chancen så for at du opdager det?
De bedst konstruerede vira og spyware (malware) er fremstillet så de er meget svære at opdage. Hele idéen er at aflure dine personlige oplysninger, og måske stjæle dine penge, uden at du opdager det, før det er for sent.
Det kan også være at du er inficeret med et stykke malware der indlemmer din computer i et ondsindet netværk. Du kan så, uden at vide det, være med til at udsende spam og andet snavs.
Muligheden for at kriminelle gemmer deres filer på din computer eksisterer også. Der har været nogen ret uhyggelige eksempler på dette i medierne. Folk er blevet anklaget og fængslet, uden at vide hvad de har gjort.