Kurser / Nødværge

Magtanvendelse og nødværge

Skånsom nødværge.
Overalt hvor vi færdes kan vi opleve situationer, som kan være omfattet af straffelovens bestemmelser om nødværge eller nødret.
 
Lovgivningen kan være svær at tolke, og det er derfor vigtigt at modtage undervsining hvis der er en øget voldsrisiko. Arbejder du feks. med misbrugere eller psykisk syge er der en øget voldsrisiko. Vi skal passe på med at gøre arbejdspladsen til "et farligt sted", men vi bliver også nødt til at italesætte det vi kan risikere at møde, og hvordan vi bedst muligt kan håndtere det.
 
På socialstyrelsens hjemmeside kan man bla. læse:
 
 "Nødværge er en afværgelse af et retsstridigt angreb mod en selv eller en anden gennem foretagelse af en ellers strafbar handling over for angriberen. Handlinger begået i nødværge er, jf. straffelovens § 13, stk. 1 og 2, straffrie.

Nødværge kan også finde anvendelse, når angriberen er mindreårig eller psykisk utilregnelig, selvom angriberen i sådanne tilfælde vil være straffritaget eller strafuegnet. I disse situationer er der dog en videre pligt end normalt til at vælge flugt eller opgive det angrebne gode, hvis dette i situationen er muligt". Læs evt mere her.
 
 
I undervisningen vælger vi at kalde temaet for "skånsom nødværge" da vi mener, at vi som proffessionelle skal være så skånsomme som muligt, selv i situationer hvor det er nødvendigt at forsvare sig selv, andre eller genstande. 
 
Vi gennemgår bla. lovgivningen, træner skånsomme nødværgeteknikker, samarbejde og snakker om grænser, reaktioner og med evt. inddragelse af kursisternes egne oplevelser.
 
 Læs evt. mere om straffeloven her.
Skånsom nødværge
Personale-sikkerhed v/Henrik Møller | CVR: 30837681 | Rosenkildevej 4 B, st.th., 3000 Helsingør - DK | Tlf.: +45 28566430 | personale-sikkerhed@mail.dk