Delfiner

Delfiner er for øvede børn på 8-11 år, samt for oprykkere fra Søløver og Marsvin

Hvor: Delfiner svømmer på tværs i den dybe ende af vippebassinet. Enkelte delfinhold svømmer på langs i konkurrencebassinet.
 
Hvornår: Vi har delfinhold alle ugens hverdage efter kl. 15. Holdet varer 45 min, og du kan starte på et hold når som helst i løbet af sæsonen, da vi tilrettelægger undervisningen, så alle kan være med.
 
Hvem: Delfinholdet er for børn i 8-11-års alderen, som er rykket op fra et søløve- eller marsvin hold. Eller for børn, der lever op til kriterierne for oprykning til Delfiner (se under Søløver – målsætninger).
 
Formål: På delfinholdet bliver svømmeren introduceret for basal/grundlæggende teknik, hvor der arbejdes med ud fra de fire grundfærdigheder (se nederst). Derudover kommer svømmeren til at stifte bekendtskab med hovedspring fra skammel, koldbøttevending og tekniske øvelser i de fire stilarter med det samlede mål at kunne svømme 200 m uden hjælpemidler og kun med små pauser.
 
Undervisning: Samtidig med at der fokuseres på svømmetekniske færdigheder, er der også altid fokus på at have det sjovt til svømning. Derudover inddrager vi flere sociale elementer i undervisningen i form af samarbejdsøvelser og aktiviteter i mindre hold, som på forskellige måder udfordrer børnene på både deres kompetencer i vand og deres sociale kompetencer. Børnene vil derfor opleve en god blanding af banesvømning med fokus på teknik og lege med forskellige vand- og fællesskabsdannende elementer sammen med en 18+ træner.
 
Praktisk: Vi ser gerne, at forældre holder sig ude af syne under svømmeundervisningen, da vi således oplever større koncentration og indlevelse hos børnene. Barnet afleveres ved kanten, hvorefter vi henviser forældre til at sidde på balkonen eller i fællesrummet ved indgangen til svømmehallen. Til den første svømmeundervisning hver måned, inviterer vi forældre med ind for at følge svømningen i tilskuerområdet eller stående ved kanten. Vær dog opmærksom på ikke at forstyrre trænerne.
Har du eller dit barn af en eller anden årsag behov for, at du er til stede og i syne, bedes du fortælle det til træneren eller den breddeansvarlige.
 
Bemærkninger: Vi anbefaler, at børnene medbringer svømmebriller. Vi laver øvelser både med og uden svømmebriller, men til f.eks. dykkeøvelser og tekniske øvelser er det en fordel at have svømmebriller på.

Tilmelding: Klik her for tilmelding og for at se holdoversigt.
 
Målsætninger – klar til oprykning, når dit barn kan:
Oprykning fra Delfiner til Hajer eller evt. til et hold i konkurrenceafdelingen sker med en vurdering af barnets niveau ud fra svømningens fire grundfærdigheder (se under). Derudover forventes det, at barnet kan modtage kollektive beskeder.

Bevægelse; afsæt fra kanten i streamline, kunne svømme crawl og rygcrawl 25 m u. pause, kunne svømme eller have kendskab til bryst og butterfly benspark
Balance; kunne flyde på forskellige måder i vand overfladen, regulere sin position i vandet via vejrtrækning, udføre forlæns og baglæns koldbøtter
Elementskifte; springe/falde fra kanten på forskellige måder herunder forlæns og baglæns, udføre hovedspring fra skammel
Vejrtrækning; kunne dykke ca. 6 m fremad under vandoverfladen, samt kunne dykke nedad med korrekt vendeteknik, kendskab til livredning
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder