Bookmark and Share     Sitemap    

Kattenes løbegård med bolig

Dine smukke norske skovkatte og andre racer med for den sags skyld har stor glæde af at blive luftet i løbegårde med tilhørende bolig hvor de kan søge ly for sol,regn og sne.
 
Jeg har altid haft løbegårde til mine dels for at de kan komme ud dels for at jeg kan få lov at regere i huset uden at være bange for at komme til at lukke dem ud.
Har vi gæster har jeg mere end en gang måttet på kattejagt fordi gæsterne ikke er klar over at de ikke må smutte ud eller ikke er vant til at holde øje med katten. Mine hunkatte som bruges til avl er jo fertile og når de er ved at gå i løb er det sååååååååå interessant at komme ud ellers ska de ingen ting.
Det er altså fast prcedure at sætte kattene i løbegårdene om morgenen og tage dem ind om aftene, undtagen når det er snestorm eller meget koldt om vinteren.
Skulle jeg glemme det, ikke gide den dag på grund vejret f.eks. eller blot være langsom bliver jeg høfligt mindet om at det er tid til at blive sat ud.
Killinger født om foråret kan komme ud når vejret er godt og de kan tumle rundt og lege. MEN pas på dem de kan klatre op ad hegnet og ved ikke nødvendigvis hvordan de kommer ned igen og der er grænser for hvor langt de kan tåle at falde/hoppe uden at komme til skade.
Er killingerne født om sommeren eller om efteråret (vinteren) kommer de ikke ud før det efterfølgende forår.
 
 Vi har bygget løbegård + hus på forskellig måde. Jeg kan konkludere at økonomisk er det ca. lige dyrt hvordan du bygger. Der hvor du kan spare det er at bygge selv i stedet for at betale tømmeren for at gøre det.
Skal dine katte kunne bo i husetene permanent også om vinteren kræver det at husene bliver isoleret og der bliver instaleret opvarmningsmulighed.
Den norske skovkat udvikler i løbet af sommeren vinterkåbe halstørklæde og har snesko under fødderne og behovet for ekstra varme er mindre end hos korthårsracerne. Mine Burmilla udvikler også vinterkåbe MEN deres hår er jo langt kortere og de har ikke snesko under fødderne som de andre.
Hvilke materialer skal du så bruge. Mit valg vil fra nu af helt klart være volieretråd og træ med en kant af  materiale som tåler at blive gravet en ca. 20 cm ned i jorden. Jo det er nødvendigt.
Nettet skal samles på et solidt bradt eller stolpe. Der skal være tag på. Der skal være krog på døren at du kan lukke efter dig når du går ind.
Hønsenet er billigere men det tager skovkattene 2 sek at bide hul i det. Det kan de i pricippet også med voliere net med det kan de ikke få tænderne ind i og få fat så de kan bide i det. De graver sig ud hvis du ikke passer på. Lægger du en kant af tunge fliser, som de vil elske at gå på, så slipper du for at de forsøger på det. Nåboens kat vil forsøge at grave sig ind. Begge parter vil myre sig under hvis ikke tråden forankres godt for neden.
 
Med andre ord løbegården skal være udbrudsikret men absolut også indbrudssikret. Især hvis du har fertile hunkatte. Naboens Don Joan vil ikke sky noget middel for at komme ind til en hunkat i løbetid og hun intet for at komme ud. Altså SKAL der også tag på enten fast tag eller tråd. HUSK det skal sidde helt op af hinanden selv den mindste afstand kan blive til en flugtvej.
 
 
 
  Krista Nielsen | Pilekrogen 20, Haastrup, 5600 Fåborg - Denmark | Tlf.: 57600334 | babettesnorskeskovkat@yahoo.com