Da bogens afsnit 2 (MIDI-produktion) og afsnit 4 (sampling) er delvist forældet sælges bogen til 1/3 pris. Afsnit 3 om lydoptagelse i studiet, første del om optagelsesopstillinger, CDen og bogens leksikalske del er stadig 100 % aktuel.

 

MUSIK & LYD

 

Bogen er en håndbog til musikproduktion i hjemmestudiet og i musik-og øvelokalet.

 

MUSIK & LYD integrerer lydteori med konkrete anvisninger på brugen af lydteknologien og sigter både mod gymnasiets musikundervisning og musikeren.

 

MUSIK & LYD indeholder en gennemgang af lydtekniske begreber og praktiske tips & tricks. Desuden giver bogen en indføring i lydstudiernes univers, og stoffet krydres med citater af musikere og eksempler på, hvordan lydudstyr helt konkret er anvedt til produktion af kendte cd-udgivelser.

 

MUSIK & LYD består af fire dele:

- FØRSTE DEL viser forskellige aspekter ved lydproduktion i form af opstillinger og produktionsforløb for musik med computer, lydoptagelse i musik-eller øvelokalet, optagelse af  kor, Big Band mm .

 

- ANDEN DEL er en gennemgang af musikproduktionen ved hjælp af computer, sequencer og MIDI-udstyr. Det indeholder tekniske tips og en musikalk gennemgang af hvordan, man laver et MIDI-arrangement. Hertil indholder bogen bl.a. nodeeksempler på gode trommer, bas, blæserfigurer mm.

NB! - dette afsnit er delvist UAKTUELT - overhalet af udviklingen inden for software.

 

- TREDIE DEL er om lydproduktionen i studiet, øve- eller musiklokalet. Alt fra hvordan de enkelte instrumenter optages, over studiets indretning til forløbet af  konkrete indspilninger i forskellige genrer gennemgås. Afsnittet indeholder brugervenlige forklaringer på de forskellige mikrofontyper, kompressere, reverbs, delays mm. Den kommer ganske enkelt omkring det væsentligste lydudstyrs funktion og brug.

 

- SIDSTE DEL er et introduktion til sampling og harddisk recording.

NB! - dette afsnit er delvist UAKTUELT - overhalet af udviklingen inden for software.

 

MUSIK & LYD indeholder desuden

- en omfattende ordliste med ordforklaringer og tekniske begreber.

- et stort antal illustrationer og skitser over mikrofonplaceringer, udstyrsopstillinger og nodeeksempler.

- spændende citater af musikere og producere, der fortæller on hvordan optagelsen af en konkret cd samt belyser forskellige måder at producere musik på

 

Til MUSIK & LYD medfølger en CD med et omfattende antal lydeksempler, der uddyber bogens enkelte afsnit med konkrete lyd-eksempler. CD’en er samtidig råmateriale til undervisningsbrug.
 

 

MVH Music | H.C. Andersensgade 13, 5000 Odense C - Danmark