IN SEARCH OF ATLANTIS

 

Myten om det forsvundne Atlantis sættes ofte i forbindelse med det vulkanudbrud, der omkring for næsten 3500 år siden forårsagede, at størstedelen af øen Santorini eksploderede og sank i havet. Naturkræfterne formede Santorini som en halvmåne omkring det vandfyldte krater, på hvis stejle sider byerne Thira og Ios i dag klynger sig. Det sidste udbrud var i 1950 og blev fulgt af jordskælv, som delvis ødelagde Santorinis byer.

I dag sover kæmpen.

 

Ifølge legenden blev Atlantis ødelagt på en dag og nat af Zeus’ vrede over indbyggernes overdådige luksus og umoralske livsførelse. Vulkanens eksplosion sammen med en enorm flodbølge menes at være årsagen til ødelæggelsen af den minoiske civilisation, der blomstrede i perioden 1700-1500 f.v.t. på Kreta.

 

Santorini er den sydligste ø i den græske øgruppe Kykladerne,

Det er her på denne fortryllende ø Karl Pedersen har fundet inspirationen til CDen, IN SEARCH OF ATLANTIS.

 

IN SEARCH OF ATLANTIS afspejler fascinationen ved lysets, himlen og vandets farve, som det kun findes her. Det er på en gang både en ”høj” og ”flydende” musik, der afsætter stærke billeder hos lytteren. Stemningsmusik, der spiller som solens reflekser i vandet, udvikler sig og indeholder samme intensitet som Santorinis dramatiske natur. Undertiden spændingsfyldt som underlægningsmusikken til en stærk filmscene - andre gange roligt og med drømmende klange, som spejler lysets spil i havoverfladen.

 

IN SEARCH OF ATLANTIS indeholder elementer af rock, klassisk og new age, og den vellykkede sammensmeltning af stilarterne er præget af at Karl Pedersen også komponerer musik til film og video.

 

IN SEARCH OF ATLANTIS kræver lidt af sin lytter, men belønner til gengæld med nye oplevelser ved gentagne gennemlytninger.

 

Fås på CD og kassettebånd (BA-CD/MC 2001).
 
 
MVH Music | H.C. Andersensgade 13, 5000 Odense C - Danmark